att inte äta kolhydrater

Jag kan väl börja med att jag är hur lätt övertalad som helst. Skulle någon börja prata om pingstkyrkan, hur bra det är, att det är sant osv. Så skulle jag garanterat kunna bli pingstvän. Och fast än jag är mer höger än vänster inom politiken så om någon kunning socialdemokrat skulle övertala mig om varför dem är bäst så skulle jag lätt kunnat rösta på dem i nästa val!
Någon som dock alltid har lite mer inverkan än alla andra, är min bror. Allt han säger - är sant. Det tror jag.
Så oftast blir jag övertalad om ett och annat för att sedan inse det rätta när min bror förklarar det på ett annat sätt för mig. Det är lite förrvirrande för mig, för jag hade nog kunnat bli övetalad till andra hållet igen för att sedan bli tillbaka övertalad av min bror ytterligare en gång.

Anyway.
För några dagar sen åt jag knappt några kolhydrater alls på en och en halv vecka. Väldigt effektivt för att gå ner i vikt kan jag ju säga och visserligen är kolhydrater så som pasta, bröd osv. inte vidare nyttigt att äta i för stora mängder. Men som allt så handlar det om måttlighet.
Jag ville iallafall pröva det och läste massa på Internet, framför allt på någon kolhydratsida! Den sidan är helt sjuk. Massa low carb high fat - fanatiker som inte gör annat än hänger på den där sidan. Get a life!
Det var dels därför jag tog det lugnare med träningen, man orkar helt enkelt inte. Jag menar, jag fick inte ens äta frukt. För vet ni, frukt innehåller tydligen en massa socker? Och fullkorn är tydligen inte heller alls nyttigt, enligt LCHF-freaksen.  Efter en och en halv vecka utan, framför allt, frukt så tänker jag aldrig inse att det skulle vara onyttigt. Jag har lärt mig hela mitt liv att frukt, det är bra, nyttigt och det SKA man äta, i massor! Dessutom är det ju himmelskt gott. Något försöker dock säga mig att dessa LCHF-freaks faktiskt har läst på en hel del och tänk om de har rätt angående frukten?
Well, hela ideén med inga kolhydrater funkar inte för en sextonåring, kanske en överviktig med andra problem som knappt tränar, men tillhör jag dem? Nej, det var ju kul att testa. Men man känner sig inte ens fräsch av att äta massa fett, bacon, såser, avokado, bara kött osv. Man känner sig fettig inombords = icke fräscht.
Alltså tillbaka till en nyttig, varierad, måttlig kost. Fast då sitter de där orden i mitt huvud, är inte fullkorn nyttigt? Och frukt, är det bara socker? Kan väl glädja mig med att de kommer försvinna så fort någon övertalat mig åt andra hållet igen.
  + = visst sant!

Nu är straffet jag fick för att jag inte lyssnade på min bror (han påstod dock mest att det var för att hjärnan behöver typ glukos som man inte ska avstå från kolhydrater och LCHF-freaksen påstod att detta inte var sant och att min bror inte alls var kunnig. Min bror hade dock pratat med en utbildad biolog från Canada och vet alltid vad han pratar om. Så vem ska jag tro på?) ont i magen.. När ska det gå över? Och när ska jag sluta tro på allt vad andra säger?

Kommentarer
Postat av: Nina

Bra att du äter igen hjärtat, blev ju nästan lite orolkig !

Postat av: Majjen

det stämmer , det stämmer! ;)

2008-12-11 @ 01:57:37
URL: http://mmajjen.blogg.se/
Postat av: Aida

Jo så är det, man blir bara så chockad ibland över hur man kan vara så säker på att man har en lång framtid. Att man kommer hinna göra allt senare och att det därför är okej att alla dagar ser likadana ut fram tills dess. Men det är sant man får se till att ha roligt på vägen och umgås med sina vänner! :)

2008-12-11 @ 14:09:46
URL: http://aidapajda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback