klappar

Visst är det lite småmysigt och spännande med julklappar. Eller åtminstone när man var barn, tills man var tolv kanske. Såklart gillar jag fortfarande att få julklappar och att skriva önskelista, den hänger på kylen så min familj kan se den varje dag.
Men nu när man är nästan vuxen(ellerhur), så är klapparna saker jag skulle fått iallafall. Jag vet alltså allt jag ska få och jag hade köpt det även om det inte hade varit jul, att de är julklappar och ligger under granen innan jag får använda dem det är väl bara för att det är så det ska vara. Egentligen ganska onödigt.

Det är bara jag i min familj som önskar mig saker och får julklappar, kanske Jesper får lite pengar eller något annat mamma skulle ha köpt åt honom iallafall. Det är rätt bra, snart kommer jag inte heller vilja ha några julklappar och då behöver vi inte köpa några alls.

För hurdant slöseri med tid, pengar och energi är det inte?

Nästan alla jag känner stressar just nu runt och vet inte vad de ska köpa till sina respektiva, nära och kära. Varför inte bara skippa det? Känna sig lugn hela december och sen kanske göra något tillsammans eller köpa det man själv vill ha när man känner för det istället för att försöka gissa vad någon annan kanske blir glad över och samtidigt måste tänka ut något den andre ska köpa till dig.
Alltså det är ju bara så himla krångligt alltihopa. Kanske någon skulle ta och förklara för mig på vilket sätt det positiva med julklapparna väger över det negativa? För det gör det väl för alla som köper juklappar.. eller?

För två år sedan var det här mina julklappar. Mer eller mindre nödvändiga saker.. T.ex.
Det mindre bra
- Ett par jeans som var osköna och inte använts mycket
- En bok om inredning som inte än kommit till användning
- En pincett som är bortappad
- En koppartrans-tshirt som tappade allt glitter och formen

Det lite bättre
- Ögonfransböjare som just blivit dålig
- Två linnen som varit väldigt bra
- Neccesärer som fortfarande är mina favoriter
- En sovmask som jag nästan jämt använder

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback