min stilrena julstjärna

Jag älskar julen
Allt är så mysigt, ljus i alla fönster och runt alla hus i denna mörka tid, tjockt med snö utomhus, alla som pratar om lussebullar och pepparkakor. Man blir alldeles varm inombords.

Vårat kök är nog den mest juliga platsen i huset, så just nu trivs jag mest här. Röda gardiner med några söta gubbar på, röda ljusstakar i fönstrena, en röd julstjärna i trä, julblommor, adventsljusstake på bordet och några andra röda och juliga ljus. Det är så underbart att frukost, middag och kvällsfika sitta i det mysiga ljuset med tända ljus. Dagens mest irriterande var till exempel när värmeljusen var kassa och bara slocknade!

Jag önskar mitt rum var lite mer juligt, men min energi går till allt annat.. och om jag orkade, vart skulle jag hitta mitt fina perfekta julpynt ifrån? Inte här, så kanske är det därför jag inte har det så pyntat. För om jag ska pynta det så skulle jag vilja ha de perfekt, inte en ljusslinga någonstans eller något sånt, utan något speciellt.
Kanske jag borde försöka fixa till något iallafall, låt fantasin flöda. För just nu hänger en svart julstjärna med grått mönster i mitt ena fönster och den lyser väldigt svagt.
Jag har sisådär tre veckor på mig innan det är försent.

Kommentarer
Postat av: anso

ja julen är så himla mysig!! hur mysigt är det inte att vakna på morgonen och gå ner till köket, så är det alldeles mörkt, så tänder man lite ljus. ååh så mysigt!!!!

2008-12-04 @ 00:36:24
Postat av: Amanda

Du har inte en julhatande mamma iaf :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback