natten till julafton

GOD JUL PÅ ER
Några god jul-sms har plingat i min telefon sen klockan slog tolv. Det känns så mysigt med julafton och det pirrar nästan lite i magen som när man var barn. Nästan.

Vilken mysig kväll jag och Lisa haft. Pratat lite bekymmer, gjort chokladkola och knäck, ätit julgodis och druckit julmust, klätt deras gran och bara tagit det lugnt.
Vi drömde oss bort lite om att i framtiden skulle vi bo i en fin, liten lägenhet i Göteborg tillsammans. I juletiderna skulle vi vara julpyntare, mycket exklusiva sådana, som kom hem och pyntade folks hus. Det skulle vara en passande yrke, under den tiden skulle vi dessutom äta så mycket gott  och onyttigt vi orkade. Resten av året skulle mest gå åt till träning, shopping, resa och planera in för nästa juls pyntande.
Vi skulle leva på lönen från december månaden eftersom det var det enda vi jobbade med. Under våren skulle vi befinna oss på en lång träningsresa och när vi var hemma i Göteborg skulle vi träna på SATS. De månaderna de blev lite knapert skulle vi få nöja oss med Friskis och Svettis. Vi skulle laga nyttig och god mat tillsammans och bli väldigt duktiga på de, dock när vi köpt något för dyrt skulle vi få äta nudlar.
Jag drömmer mig ganska ofta bort och tänker hur något skulle kunna vara. Det där var en fin dröm som kanske inte är helt rimlig, men det behöver inte drömmarna vara.

Tidigare idag tänkte jag hur min dröm-jul skulle vara. Kanske att jag berättar det för er en annan dag, annars kommer jag sitta här hela natten. Min jul hemma i lilla Gällivare långt upp i norra Sverige är inte helt fel den heller. Har ätit tomtegröt och julskinka till middag med min familj. Det ligger även några klappar under granen som jag kikat och klämt på nyfiket. Jag har riktigt mycket julkänslor och allting känns så bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback