Gyllene Cirkeln

Morgonen idag såg likadan ut som igår, vakna i en grymt skön hotellsäng och så måste man tvinga sig upp ur den och slänga på sig kläderna och gå ner till frukosten. Efter den väntade vi på bussen som skulle ta oss på Gyllene Cirkeln.
Det är en tur några mil utanför Reykjavik på ungefär nio timmar. Vi har fått se mycket av naturen här på Island, geysrar (sprutande kokhett vatten som i ris-reklamen), vattenfall, varma kjällor, massor av berg, vulkaner, krater och allt vad dom nu heter. Flera saker som knappt finns någon annanstans och som jag aldrig heller sett förut!
(Jag har även besökt den amerikanska plattan, sån under jorden, för första gången tror jag! ;)

Att bara se på naturen låter lagomt trist, men ni ska veta att Islands natur är vääldigt annorlunda och faktiskt intressant, med sina vulkanberg och lavafält. Dock blev jag rätt förvirrad ett flertal gånger när Joon (guiden) pratade och fattade inte riktigt vad eller hur han kom in på det han pratade om, historier och sagor om landskapet vi åkte i typ.

Dessutom stannade vi flera gånger och det är ju alltid lika kul att fota och vara med på bild, fast till och med det börjar jag bli aningen less på alltså! Vi åt lunch också sen fika som jag fick skippa pga. en plötslig magonda!

Har väl lärt mig en hel del och öppnat upp mina ögon för världen! Cirkeln var alltså helt okej, vi har fått se massa ascoola saker!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback