Sjávarkjallarinn - the seafood cellar

Tänkte jag skulle berätta om en av våra upplevelser på Island, en restaurang.

Jag läste om den i Elle och ville absolut gå dit, så vi bokade bord och kom på söndagen till en supermysig restaurang, nere i en källare med mörk belysning och sten väggar. Som en fin restaurang fast trendigare då de spelade ganska snabb musik typ "dunk dunk".
lite just utanför och som i "hallen"Och där satt jag med min inte så very trendiga pappa som klagade på musiken och tycker det är en "snobb-mode-status-grej" när folk äter ostron, sushi osv.. Samtidigt som jag försökte förklara att det är som med allt vin, cigg, kaffe, surströmming, det är någonting man lär sig att äta. Omgivna av folk som jag antog kunde de där med att äta snygg mat med pinnar, hur svårt det än är.

När vi fick in menyn fanns det inte mycket jag hade ätit förut och vi bestämde oss iallafall för "the chefs choice" som bestod av en meny med 3 förätter, 2 varmrätter och 2 efterrätter. Vi satt där och åt i 2 och ½ timma, mätta blev vi då kan jag lova!

Först fick vi bröd och en sked med någon fisk eller nåt.

Sen de tre förrätterna:
sushi, gillade jag inte, den jag ätit i göteborg var då mycket godare!
känguru, var inte allt för illa, lite speciellt. typ tjockt och lite segt, men beror väl på hur man tillagar det.
hummer, som en blandning av kräftor, krabba och räkor eller nåt.

varmrätterna:
4 olika fiskrätter, en av dom var kattfisk, jag gillade otroligt nog alla. (hörde dock inte vad allt var för servitrisen förklarade på en tyst och mumlig engelska)
ankbröst med lammtunga under, typ, anka var rätt gott och tunga har jag ju ätit förut fast inte lamm men det smakar samma..


efterrätterna:(helt klart det godaste av allt, haha)
flamberad creme brule, aldrig ätit så god creme brule, fast då har jag ju bara ätit det en gång innan också! haha.
exotiska frukter, annorlunda frukter som var asgoda.
och det med sorbet glass, det var mums tillJag tror pappa mest åt där för min skull och jag har kommit fram till att jag kan äta allt och gillar att prova det också! Jag kan inte säga att allt vi åt var jättegott, för det var det inte, men det var en ball upplevelse, absolut! Det tyckte nog innerst inne pappa också. Fast det var många grymt goda saker och om inte annat så var ju maten sjukt snyggt serverad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback