drömmar

Jag har berättat att jag drömmer väldigt mycket. Inatt var det många bra drömmar, lite stressiga kanske och handlade lite om matteprovet vi skulle ha idag. Men överlag var de ganska roliga(ohja).


Hittade en intressant text på Jennie's blogg:
"En dröm är en psykisk upplevelse, som oftast uppträder under REM-sömnen där den upplevs ha en berättande form. Mental aktivitet förekommer även under djupsömnen (slow-wave sleep), men är då nära nog statisk; det rör sig då mer om situationer än om historier. En dröm upplevs normalt sett som fullt verklig medan den pågår, men i samma ögonblick som den upphör faller den oftast i glömska. Ibland har man kvar ett vagt minne av till exempel en viss känsla man hade under drömmen. Om man väcks under själva drömsekvensen minns man oftast mer om drömmen.
En särskild typ av drömmar är lucida drömmar (även känt som klardrömmar). När man drömmer en lucid dröm är man medveten om att man drömmer. Man kan också påverka händelseförloppet i större eller mindre grad. Lucida drömmar är mycket ovanligare än den vanliga typen av drömmar som alla människor drömmer varje natt. Man kan träna upp sin förmåga att få lucida drömmar, så att man kan få ett par tre lucida drömmar i veckan, men man kommer fortfarande drömma vanliga drömmar som vanligt (även om man oftare minns dem än vad "vanliga" människor gör)."

Lucida drömmar drömmer jag ibland. Nästan alltid om de är en läskig dröm så kan jag väcka mig själv, för att jag vet att jag drömmer. Blinka till hårt och så vaknar jag.  Brukar också annars veta att jag drömmar och kunna påverka, att jag gör det jag vill i mina drömmar(fast inte så ofta egentligen).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback