betyg

Det suger att ligga och väga mellan två betyg. Att veta att om man gjort ifrån sig endast lite bättre hade man så kunnat få det högre betyget. Eller att få någonting, det här måste du göra för att få det högre betyget, då får man ju sjukt mycket press på sig.
Men egentligen, vad spelar det för roll?
Vad spelar det för roll om du får G eller VG, eller ett VG istället för MVG?
Det är inte dina betyg som kommer att bestämma om du får en bra framtid eller inte. OK, du kanske inte kommer in på den bästa utbildningen, men är verkligen det ditt mål? och om det skulle vara ditt mål kan du ju fråga dig själv, är det värt det? Är det värt att gå i flera år och pressa sönder sig själv och må dåligt för att man inte får det bästa betyget, knappast.
Och även om du blir en superutbildad läkare eller jobbare på nex så är det inte ditt jobb som kommer att avgöra om du mår bra och är lycklig. Det är din inställning till allting och hur du väljer att leva ditt liv.
Kanske du inte vill jobba hela ditt liv på nex med en kass lön, men det är inte dina betyg som kommer avgöra det. Du kan gå ut med bara G:n och ändå göra något bra av ditt liv.

Det vore ju enkelt om man kunde inse det nu också
att det bara är några bokstäver på ett papper

Kommentarer
Postat av: Anonym

så bra skrivet!

2009-05-26 @ 21:30:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback