från L.A. till Las Vegas

Det som var fint under min resa i USA var att man aldrig tyckte det var tråkigt att lämna en plats, man hade så mycket att se framemot och framför allt slut destinationen New York! Så glatt hoppade vi in i minusbussarna/vanens i Los Angeles för en några timmars bilfärd till Las Vegas och värmen!

Under de tre veckorna blev det många stopp på olika små mackar/bensinstationer. Snabba toabesök (kan ni tänka er huuur många offentliga toaletter jag besökte) och oftast följde något smarrigt med från butiken till bilen. Lays chips eller pringels och m&ms(utan nötterna!) blev som lite standard. Det var dock underbart om man kom in på en mack där de sålde frukt.
Grejen till allt onyttigt snacks var väl att vår frukost inte var jättemättande och inte lunchen heller - sockerflingor med mjölk till frukost och ett par mackor till lunch. Klart vi levde billigt!

De hade några goda drickor i USA också. Till exempel is-teet på burk här på bilden. De hade gigantiska burkar, säkert för värmen och att man måste dricka mycket, eller för att amerikanare bara är tjocka. Fast vi drack mest vatten, som såklart var tvunget att köpas (på vissa ställen skulle det gå att dricka, men jag avstod).


Vi upptäckte ganska snart att den här delen av USA var öknen. Längs vägen såg det ut som här på bilden. Och när vi närmade oss Las Vegas gjorde vi ett stopp på en mack där förmodligen världens största termometer fanns.

Termometern visade 107 grader fahrenheit vilket innebär ungefär 42 grader celcius.
DET var värme kan jag lova, minsta lilla vind blåste varmt och vi rusade in i den kylda butiken.Strax rullade vi in i partystaden, med ögon stora som jag vet inte vad. "Kolla, kolla!" "klick, klick, klick". (så lät det iofs nästan alltid när vi kom in i en ny stad) Vi möttes av gigantiska hotell, bergochdalbanor och så vidare. Innan vi kom fram till vårat motell, ett mycket litet rum med två dubbelsängar.
Det var tidig eftermiddag så jag hann ta en dusch innan limousineturen. Direkt man klev ur duschen började man svettas igen, enorm värme. Duscharna i USA var lite märkliga, det fanns nästan aldrig en duschslang...

Resten av kvällen i Las Vegas är ett eget kapitel...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback