att vara och att göra

Föreläsning vi var på ikväll(med skolan, så inte frivilligt men ändå) hade ett väldigt bra budskap. Fast än jag inte tyckte hon var den bästa på att prata, men hon har nog inte gjort det så många gånger och blir förmodligen bättre. Alla ska ju börja nånstans.

Den handlade om att det är så viktigt att skilja mellan personen och prestationen, främst i idrott, men det är även viktigt alltid annars för att man ska må bra. Bara för att man presterar dåligt på en tävling eller ett prov så ÄR man inte dålig och vice versa. Ser man inte skillnaden trycker man ner sig själv varje gång man presterar "dåligt" och man känner hela sig dålig.
Det är viktigt att ha mål, men inte endast resultatmål utan även delmål. Det är ett ämne som är särskilt aktuellt i idrotten och jag tror många tränare/ledare skulle behöva utbilda sig mer kring detta. Det är sjukt hur pressade många idrottare blir, endast för att hamna högst upp på den där prispallen, till vilken nytta?


Det handlar givetvis mycket om självkänsla. Har man inte den kan man inte heller lära sig skillnaden mellan just det man gör och den man är. Självkänslan är nog grunden till det mesta för att må bra och vara lycklig och det är inget som kommer över en natt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback