recept på kanelbullar

Degen
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
11 - 12 dl vetemjöl special
1 tsk kardemumma

Gör såhär
Smula jästen. Smält smöret, blanda därefter i mjölken och låt det bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen och rör om så att jästen löses upp. Sedan blandar du i kardemumma, socker och salt. Blanda därefter i mjölet, men spara lite till utbakningen.
Degen får inte bli för hård.

Låt den jäsa i 30 minuter.
Efter den jäst kavlar du ut degen och lägger på fyllningen.

Fyllningen
Mjukt smör
Strösocker
Kanel
Vaniljsocker

Rulla ihop, skär i lagom stora bitar och låt de jäsa i ca. 30 min.
Pensla sedan med ägg och strö pärlsocker över bullarna, grädda sedan i ugnen på 225 grader.

Det går även att använda snabbjäst, som jag gjorde. Då behöver bullarna bara jäsa i 15 minuter. Gör då som enligt receptet på jäsblandningens baksida, men med mängderna i recepter här.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback