be proud

"Man har två val, antingen så väljer man ett liv där vikten är allt. Där vardagarna består av följa olika dieter och tänka på vad man äter och få ångest för allt som sväljs. Du väljer ett liv som får dig deprimerad och skapar en ond cirkel eftersom självkänslan blir sämre längs vägen och då spelar det ingen roll hur lite du äter och går ner i vikt. Hur smal du än blir så kommer du ändå inte tycka om dig själv - Du kommer ju aldrig att sluta leta fel eftersom självkänslan är så låg och du vet inte längre ditt värde.
Eller så väljer du det val som jag har valt. Ett löfte till mig själv att sträva efter att må bra. Visst jag är inte size 0 smal men jag är lycklig och jag går inte på några konstiga dieter där jag bara får dricka chailatte, skippa bröd eller äta morötter i flera veckor. Jag slipper ångest kring mat och kan njuta av allt istället och äta för själens skull ibland också. All min energi och kraft som finns inom mig har jag möjlighet att endast lägga på mig och min framgång och karriär. Sedan att hyn är rödprickig och att jeansen inte går att stänga ibland, vad rör det mig? Då är det ju jeansen som är för små, det har ju inget med mig att göra. Vad finns klädbutiker och olika storlekar till för?"
- Isabella Löwengrip

Den här tjejen har så rätt. Jag har följt hennes blogg i nästan två år och det är kanske just för att hon skriver sånna här saker, bland annat. Hon kan verkligen, vad säger man, peppa. Jag tror de flesta skulle kunna bättra på sin självkänsla. Jag kommer definitivt köpa hennes bok när den kommer ut, någon sorts självkänsla-bok.
Det betyder dock inte att man ska skita i sin hälsa och äta dålig mat och sötsaker varje dag. Det är inte ok. För det mår man knappast bra av. Lagom är bäst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback