första dagen i USA

Den första dagen i USA spenderade vi på Disneyland i Anaheim, i närheten av L.A.Det var inte så ballt egentligen, det skulle ha vart roligare att gå in i den andra "parken" bredvid som också tillhörde Disneyland och var lite mer för äldre, med mer bergochdalbanor och sånt. Men eftersom vi hade fri entré till den ena, så stannade vi där.


Och visst var det ju häftigt ändå. jag menar disneyland är ju disneyland.
Även om alla attraktioner inte var jätteroliga så var de enormt "välgjorda". Det var en som sagotunnel som man blev helt fascinerad av bara hur allting såg ut där inne, om man jämför med tillexempel Liseberg. Och vi åkte en som var lik Flumeride på liseberg, fast här var den 10x bättre.
Splash Mountain.

Vi gick även på en asball 3D bio och åkte ett par andra roliga attraktioner. Och om inte annat var det kul att titta på allt folk som rörde sig över Disneyland. Det var till exempel svårt att avgöra om de som som körde runt i "permobilar" gjorde de för att de var handikappade eller för tjocka för att orka gå... Vi såg ett flertal större människor på disneyland kan jag lova, sådär som bilden av amerikanare är.

Att vi blev lite uttråkade efter ett tag, var där en hel dag, kan ha berott på att vi var jetlaggade från flygresan innan. Så vi satte oss på tåget som gick runt hela parken och åkte några varv.

Men det var ändå mysigt.
Och fyrverkeri-showen de visade på kvällen när det blivit mörkt var helt galet bra. Filmade med min mobil samtidigt som vi gick runt i någon sorts cirkel, var så mycket folk och man fick inte blockera "vägen" så vi fick inte stanna och hittade ingen plats. Sjukt dålig kvalité på videon, men ni kan ju föreställa er, det var som en saga med fyrverkerierna och musiken till.
Den visades dessutom varje kväll under hela sommaren, och det var inte lite fyrverkerier!Var helt slut efter dagen och när vi kom hem igen, till samma hotell som natten innan, vid 11 pm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback