Att vara nöjd med det man har är den största och säkraste av tillgångar

Om du inte kan njuta av det du har, hur skulle du då kunna vara lyckligare med mer?
Men ni måste erkänna att det oftast känns som att om man bara fick det, eller det, så skulle man genast blir lyckligare, och det blir man också.. Kanske mest för stunden och man kan nog inte dölja nåt av det man inte är nöjd med genom att skaffa fler saker, däremot om man ändrar på saker så.
I alla fall är det alltid så att om man önskar sig något och verkligen vill ha det så kommer man efter ett tag vilja ha något annat.
- Jag fick en laptop för ett år sen och det är wonderful, men ibland önskar jag att jag hade en stationär, pga olika orsaker.
- Jag fick ett rum på övervåningen och egen toalett, nu önskar jag att göra om toaletten! (vilket jag aldrig skulle göra, men i mina drömmar)
- Vi har ett badkar, men jag önskar att det var i mitt badrum.
- Jag får "avancerad" mat men önskar att jag fick mer vanlig, för det tar sån tid!
Varför är det alltid så att man inte kan nöja sig med det man har?! För jag vet om jag hade fått allt tvärtom så hade jag för eller senare viljat ha det andra ändå. Det är något konstigt människan är född med helt enkelt..

Framför allt tänker nog många att de skulle vara lyckligare med mer pengar, vem gör inte? Jag blir iallafall riktigt avis på blondinbella av att läsa i hennes blogg hur hon normalt använder kring 10 000 per månad, om inte mer. Att kunna gå ofta på ansikts behandlingar, shoppa sjukt mycket, ha personlig tränare och äta ute varje dag tror jag att jag skulle bli lyckligare av? Jag blir lycklig bara av att ha pengar.. But who knows..

image419

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback