definitionen av lycka

Är lycka att skratta merparten av årets alla dagar, omge sig med människor som får ens hjärta att le, vara nöjd med sig själv och sina prestationer?
Eller är lycklig att vara ganska neutral, ha en mamma eller en pappa, någon att umgås med och något som får en att le åtminstone en gång i veckan?
Eller lycka kanske är när man känner sig nöjd, nöjd med livet? Och i det fallet skulle jag vilja påstå att om man känner sig nöjd behöver det inte nödvändigtvis betyda att man inte kan bli ännu nöjdare eller att man inte skulle kunna förändra sin tillvaro och ändå vara nöjd!Det är svårt att sätta ord på lycka, ungefär som med kärleken, det är svårt att sätta ord på känslor. Men här handskas vi åtminstone bara med en känsla, jämtemot kärleken som innehåller minst hundra. Och ändå, är det så svårt att veta.

Läser man "självhjälpsböcker" om lycka och livets mening, ungefär, så finner man ofta svaret att vara tillfredsställd, med sig själv och andra, och lägga energin på saker som är värd den. Och ofta nämns vikten av självkänsla.
Och det är väl i den typen av fack jag skulle vilja placera lycka i. I en värld där vi accepterar oss själva och andra, ger och tar, skrattar och älskar. I och med detta kommer även friheten, som kanske är en av delarna i lyckan.

Det finns massor av mer saker jag skulle kunna skriva om lycka, från att gå från botten, hur man klarar av livets alla downs och småsaker i vardagen som påverkar (som att krama sina vänner flera gånger om dagen, i perioder som min just nu känns något så litet som något av det allra viktigaste!).Om inte meningen med livet är att vara lycklig, vad är den då?

Kommentarer
Postat av: Emma

Jennifer!!!!

Det känns som om du tagit dina fina ord från min hjärna. Precis så tänker jag, väldigt ofta för att påminna mig själv om att försöka vara nöjd. Kan man inte acceptera den man är nu, hur skall man då någonsin bli lycklig? Du är klok, och det är en bedrift att veta sådant du just skrivit!Jag är så himla glad för mina fina vänner här i Jönet. Ni göra mina dagar och jag får tillsammans med er många leenden och asgarv. Tack för er, jempis :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback