hemma

Varje gång jag kommer hem till Gällivare inser jag hur mycket jag vill härifrån. En ångest, nästan lite klaustrofobisk känsla. Det finns så mycket mer att se, så många bättre ställen att bo på. Iallafall för mig. Dels för att jag inte klarar av hurdan befolkningen är här, såå instängda, dels för att jag inte är särskilt big fan of att åka skoter eller slalom eller övriga vinter aktiviteter. (För att det är besvärligt att resa utomlands härifrån, för att shoppingen är minimal, för att skolorna är dåliga, för att det inte finns sushi, för att de som styr kommunen är konstiga osv osv osv).

Visserligen vet jag inte hur jag ska klara av att bo i södra sverige under vintern, det är sjukt deprimerande med alla kala, gråa träd och ingen snö! Snön skulle jag nog vilja ha kvar bara för att den är så fin. Men det är inte värt det att bo i ett såhär litet samhälle. Det är tur att jag har fina saker att se framemot under våren och att jag tar studenten, för jag vet inte om jag hade pallat det här ett år till.

No offence för er som väljer att bo här, alla har ju trots allt olika åsikter och intressen. Även om jag kan tro att många bor här för att de ärligt talat inte har sett så mycket annat eller skulle orka ta tag i att flytta härifrån. Men det är iallafall inte riktigt my cup of tea, norrland och de här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback