från Grand Canyon till Monument Valley

Det var snart ett år sedan jag var på min resa genom hela USA och jag har berättat en bråkdel än så länge, men jag måste berätta allt, inte bara för er skull utan för att jag själv också ska kunna minnas allt jag var med om.

Efter hellikopterturen över och dagsturen i grand canyon åkte vi till en camping i närheten och slog upp våra tält för första gången! Valde tältkompis, Anna från dalarna, så jäkla skön tjej (hade aldrig klarat alla små och stora kryp utan henne!), kul humor osv. Men jag minns att i slutet av de tre veckorna började jag tycka hennes dialekt var lite jobbig, haha!

Tälten var lite klurig till en början, eller inte så, men efter tre veckor var vi experter..Sen åkte vi och såg på den vackra, och snabba, solnedgången vid canyonen.
Så himla vackert bara millimeter från stup långt, långt neråt.


Tillbaka till campingen och laga middag, pasta och pastasås som vi handlat.
Sen satt vi i mörkret och umgicks minns jag, lyssnade på musik och hade de gött. Natten i tälten var dock ganska kall! Frös som bara den med min miniminisovsäck. Det blir nämligen väldigt kallt på natten i området fast det är stekhett på dagen, har något att göra med att de ligger så högt upp.

Nästa morgon tog vi ett sista avsked av canyonen, jag Elvira och Anna.

Några, många?, biltimmar senare med sån här ödemarken efter hela vägen, närmade vi oss det ganska häftiga landskapet i Monument Valley. Indianernas land och stället där alla cowboys - västern filmer spelas in.

Mackor från Subway fick bli våran lunch under ett gulligt träd på en pressening.Senare kör vi in i "indianernas område", det är väl lite av en turisattraktion hela grejen. Fick gå på kanske väärldens minst fräscha utedass innan vi hoppade på en rucklig typ "safari-bil". Trodde jag skulle ramla av ibland då jag satt längst ut på kanten...Sen hälsade vi på sötaste gumman i en jordhydda. På bilden är det guiden och hon.
Hon måste ha varit hur gammal som helst och hon gjorde en gullig knut i håret på Elvira och kammade och donade med någon särskild borste. Hon satt där hela dagarna och vävde typ mattor.


Sightseeing runt hela området, så himla coola grejer som bara växt upp ur marken? Eller inte växt.. Jag minns inte hur dem kom dit, det var väl någon naturgrej... polarisen som smällte och gjorde mönster i marken eller nåt, haha.

Här låg vi och tittade upp på "ögat" medan guiden spelade så fint på en flöjt.

En hiking tur fanns även med på schemat, det var vi lite less på efter turen i grand canyon. Så med inte jätteglatt humör vandrade vi iväg, smala stigar vid bergssluttningar och BAMB så blir det världens åsk och regnoväder. I'm telling you, den här resan på tre veckor gjorde mig så jäkla härdad. Regnet torkade visserligen nästan lika snabbt som man blev blöt.

women's victory stod de där bokstäverna för bland annat. W.V.

Till middag bjöd de på jättegott kött men även någon form av "indiansk-taco" och här lärde sig våran chaufför att svenskar inte gillar bruna bönor!


Kvällshäng på en gullig kulle innan en show skulle dra igång på kvällen. Och se vilken vacker solnedgång. Underbart!


Indianernas dansshow var bland de galnaste jag sett, som de dansade alltså! Och tjoade. Men det var kul att se. Det värsta var väl att alla tvingades vara med och dansa sen, pojke och flicka och sen alla i en ring där man en och en gick in och bara släppte lös, uttryckte alla sina känslor och bara dansade hur man kände för... helt galet.


Vi fick ha tält om vi ville, men det var inte nödvändigt. Varmt och torrt vaknade vi till morgonljuset. Några stack iväg och såg på soluppgången men jag och några andra stannade och sov så gott vidare. Tänk er en natt ute i "öknen", bland scorpioner och alla möjliga andra djur. Supermysigt, det här var alltså första natten under bar himmel.


Aaaa, monument valley var en häftig upplevelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback