love it

Mmmm, jag älskar det här i Göteborg! Att bara komma hit och få vila upp mig, det är underbart. Det är mitt tredje hem här. Mitt vila-upp-mig-hem. Puss

åhhh

Åhhh vad skönt! Tentan igår gick väl ok, det var inte såå hemska 3,5 timmar. Och festen efteråt var oslagbar. Friiiihet i ett par veckor åtminstone nu. Jag mår inte optimalt fysiskt idag, men psyket är underbart. Har vaknat upp på en skön luftmadrass alldeles nyss, ätit lite chips och cola till frukost och på ett tag ska vi kila till stationen där jag ska hoppa på en buss. buss. jag vet inte om jag pallar det idag, jag hoppas! PUSS

come around sundown

Jag är inte jättemycket den där typen som tycker om särskilda artister (förutom möjligtvis larswinnerbäck och ett fåtal fler) eller lyssnar på deras album. Men ikväll råkade jag snubbla över kings of leon's nya, och det var riktigt bra!Kings Of Leon – Come Around Sundown

regn

regnet har kommit in över hela södra sverige nu tror jag. jag vet inte hur ni har det uppe i norr? snö förmodligen. men här regnar det. och jag blev så blöt när jag promenerade från bussen. och det är så tråkigt. blött och tråkigt. jätteblöt. och väldigt mycket oläge för promenader.

inte för att jag deppar egentligen eller så. mest bara för att.


älskade älskade ni

Ibland glömmer man bort. Glömmer bort hur stor roll endel människor egentligen har i ens liv. Och efter ett tag blir man påmind, man upptäcker igen att - fan, jag klarar mig inte utan dem. År som har passerat, en vänskap som byggts upp. Det är inget som försvinner på ett par veckor. Vissa människor bara måste man ha kvar, för man vet innerst inne att på något sätt så hör vi ihop.skratt

Jag läser alldeles för många bloggar och hittar jämt nya som jag känner att jag bara måste följa. Hur mycket kan jag inte gå miste om liksom, ifall jag inte läser den här bloggen? (jag menar, tips, underhållning, inspiration, kunskap....)

För ett tag sen hittade jag en såå kul blogg. Som skrivs av en pappa.
http://fredrik.cafe.se/
Det är så att man skrattar högt när man läser liksom. Love it!

Och den här sidan... http://www.saltmannen.se/ kan ju vara bland de roligaste.
Folk som sjungt fel låttexter till olika låtar!


SMAKSENSATION

Trodde aldrig på denna kombinationen, men efter flertalet rekommendationer så gav jag den en chans. Lindt's Excellence a touch of SEA SALT. Och den var perfekt!


måndag

Har haft en dag i lugnets tecken, med lite plugg givetvis. Och telefonpratande. Det är typ vad jag gör nuförtiden. Pluggar och pratar i telefon.Är så sjukt less på det här plugget nu. Give me a break!
Har tagit mig ner till en fröken fräken mitt i stan nu på eftermiddagen och tänkte slagga här inatt. Vi har cirka 100 meter till skolan så vi bänkar oss nog där imorgon och går in på slutspurten.
Nu ska vi fortsätta dricka cola ihopp om att få lite koffein och orka ett tag till!

Puss

denna längtan

åhh vad jag längtar - till onsdag, klockan är cirka 19 och vi korkar upp första vinflaskan, diskuterar en stund om hur svår eller lätt tentan var men bara en liten stund senare struntar vi totalt i den, den är över. vi fortsätter på nästa vinflaska och vinglar vidare till akademien där vi har en underbar kväll, galen, skratt, dans.
somnar.
vaknar. och mår.. sjuukt bra! åh, äääntligen några dagars vila. hoppa på tåget till kusten och bara njuta av inga måsten - ingenting. bara vara.

can't wait

sanningen

Barnet: Varför gör människor sånt? Vart kommer elakheten ifrån?Mamman: Mitt kära lilla barn, avundsjuka kallas det. Du behöver inte förstå vad det är eller varför det finns men det kommer att följa dig genom livet. Och varje gång du stöter på det, ignorera det och kom ihåg att du är bättre än dem, för avundsjuka är bara bevis på osäkerhet i sig själv och ingen blir lyckligare av att vara elak mot någon annan.


fyra

4 tv-program jag tycker om
Desperate Housewives, Gossip Girl, One Tree Hill, Cougar Town

4 saker jag gjort idag
Pratat i telefon, pluggat, ätit frukost, sminkat mig

4 saker som jag längtar efter
Julen, Lisa (o träffa alla andra), framtiden, resa

4 saker på önskelistan
en CK-klocka, ett par stövlar, ett till tomas sabo armband, smink

4 saker som jag avskyr
avundsjuka, att inte få min vilja igenom, avstånd, lögner

4 saker jag tycker om att göra
skratta(umgås/festa), shoppa, resa, upptäcka

4 saker jag ätit idag
ägg, keso, äpple, kanel


så stavas kärlek

Lisa är utan tvekan en av jordens finaste människor. Och det tycker jag inte bara för att hon är världens bästa vän och är den som förstår mig utan o innan, utan för att hon är verkligen så himla go. Ett prakt exemplar på att man kan förvandla sitt hjärta till guld.Det är galet.. vi har varit ifrån varandra den större delen av tiden vi varit vänner. Det är 16 månader sen vi sist sågs. Men vad gör väl långa avstånd när man har iphones, facebook mejl och skype. Och vad passar väl bättre in om inte  - true friends are never apart, maybe in distance but never in heart.

BAD & BASTU

Åh, idag var det guld att min familj här har bastu och ett stort härligt badkar.
Min dag har varit underbar. Jag är så glad. Livet är fint. Godnatt

vad som bör hängas i julgranen och inte

Det är ganska spännande och roligt att upptäcka vad man bör hänga i julgranen och inte det här året! En sak är säker, min julgran kommer se helt annorlunda ut i år - julpynt som slängts nu under hösten och nytt-fräscht-mycket bättre som dykt upp längs året.

Tänk att det där julpyntet man haft i ett par år, som vart så himla fint kan visa sig vara ren skit och plötsligt tvekar du inte ens att kasta det i soptunnan. Utan att blinka - poff - borta. Skönt. Befriande.

Så. Låt oss fokusera på alla de vackra änglarna och tomtarna.
Och det är fint att man har en del, troget, julpynt som hänger med år efter och år och bara blir finare. Som är äkta och aldrig kommer att svika dig - no matter what.

ord

Fina kommentarer och ord från kanske okända människor eller ens bästa vän är bland det bästa som finns. Jag blir så glad av vissa små och söta kommentarer i bloggen, eller ett gulligt logginlägg från en kär vän.

Någon som kommenterar det jag skriver..
"fan va bra text! :D"

"Du skriver väldigt vackert och äkta"

Sånt värmer.

Och särskilt glad blir man av sånt här..

"det finns inte ord för hur mycket du betyder för mig!! jag känner mig så underbart lyckligt lottad att jag har dig. Du är bäst. glöm aldrig det."

I know why they call it Sunday

Nehej, inte går det att sitta inne och plugga hela dagen när solen lyser så vackert utanför! Nu tar jag en paus och tar med mig Spike på en promenad. PUSS


August Rush

Jag har precis sett den finaste filmen någonsin. August Rush.
Guud. Varför har ingen sagt till mig att se den förut? Helt, helt underbar.överlevnadsinstinkt

Det här kändes som enda överlevnads-alternativet just nu.


i pluggets tecken

Såklart vi spenderar våran andra lördag i rad på skolan. We just love it!


att vara på botten och vända om

Om jag skulle fråga mig själv hur jag mår just nu, så skulle det vara ett ärligt - bra. Jag älskar mitt liv och är på riktigt lycklig. Jag gör något jag kind of drömt om, samtidigt som jag har tusentals av flera mål och drömmar i mitt liv. Har en underbar familj och släkt, och superfina vänner.. och ja, listan kan göras lång.

Men,


såklart det finns ett men.

Jag har inte alltid varit lycklig. Jag har varit mänsklig och gått igenom hemska perioder också. Perioder då jag varit så hemskt olyckligt kär att jag trott att jag skulle dö, flera gånger. Känt mig så jävla ensammen. Hatat alla mina vänner. Hatat mig själv. Hatat extra kilona på min kropp. Jag har varit förkyld under långa perioder och hatat det. Skadat knäna och slagit ut tänder. Jag har inte alltid fått det jag pekat på eller velat ha, och därigenom kunnat hata mina föräldrar. Jag har blivit sviken av vänner och det har alltid funnits folk som har varit bättre, snyggare och smartare än mig.

Men har det fått mig att stanna? Ge upp? Kanske för en stund.. men inget långvarigt och särskilt inte på senare tid, saker som kunde ha gjort mig väldigt deppig och arg, har nödvändigtvis inte gjort det.

Och vissa saker är bara en del av att gå igenom tonåren, men ibland kan det på riktigt vara så att man verkligen når botten. ALLT är kasst och livslusten är så långt borta den bara kan vara.
Vad gör man? När man inte orkar mer, när man bara - nu dör jag.
Man har egentligen bara två val. 1. Fortsätta vara på botten och kanske sjunka djupare (eventuellt vänta på lite tur och hopp om att allt kanske löser sig med tiden). 2. FÖRSÖKA göra någonting åt saken. Bestämma sig för att - jag är värd mer än detta och det är bara jag själv som kan skapa min egen lycka - så nu vänder jag om och börjar kämpa mot toppen.

Det förstår vi ju alla, att om man är längst ner på botten så når man inte toppen bara över en natt. Det tar tid och det kan vara riktigt tungt. Men det är så värt det. För man kan må så mycket bättre - och alla har vi våra egna liv att göra någonting av! Man kan inte ge upp, man får inte ge upp. Man måste hitta sina mål och drömmar i livet och hitta livsglädjen igen i det du själv just älskar att göra.

Köp en självhjälpsbok (Mia Thörnbloms - självkänsla nu, blondinbellas - egoboost, eller vilken annan jävla bok som helst) för de är bättre än man tror. Omge dig med saker du tycker om och trivs med - är det inte dina vänner så häng med din familj och tvärtom. Älskar du att rita-fota-sjunga-promenera så GÖR DET. Bara bestäm dig för att hitta någonting, litet litet, som du tror att du kanske kan tänka dig att tycka om att göra - och utveckla det. Skriv ner dina stora och helt orealistiska drömmar så kan du snart steg för steg börja forma kortsiktiga och långsiktiga mål med ditt liv. If you fail to plan, you plan to fail.

Och en viktig sak till. Du är den viktigaste personen i ditt liv. fan vad jag hatar att allt sånt här låter så klyschigt när det är så sant! Man får inte fästa sig för mycket vid människor och med för mycket menar jag att - helt plötsligt kan någon försvinna ur ditt liv och då måste du vara stark att kunna stå på egna ben. Du måste ha kärlek nog till dig själv att inte ge upp om din älskade skulle lämna dig. Och har du inte det när det väl händer - så är det ett perfekt läge att börja bygga på det - styrkan inom dig själv, självkänslan och inse att ingen annan är viktigare än du.


dear dadMin pappa mejlar mig ibland. Han är ganska söt.
Kul att han jämt ber mig att skärpa mig, hehe.

Hej, Jennifer!
Läste din blogg!!!
Ja nu har du verkligen missat i omvärldsbevakning/allmänbildning när du inte kände till vare sig oljekatastrofen i USA eller gruvolyckan med det lyckliga slutet i Chile! SKÄRPNING!!!
/Pappsen

Hej, Jennifer!
Det är bra, men som Du ser så har Du en orimligt hög kostnad för kläder! Skärpning!!!
PoK från
Mamma och Pappa


KOM IHÅG

  1. Läs tidningar (aftonbladet, SVD, whatever)
Har varit i skolan sedan 07.55 denna morgon. Och vi har varit GANSKA effektiva - så det är bra. MEN vi har lite problem också.. Jag lyckas gång efter gång framstå som dum och oallmänbildad, haha!

Men inte vet väl alla om...
- vad en katamaran är? (det är en båt)
- att 33 personer blev instängda i gruva i Chile som rasade? (de har fått upp dem nu)
- något om BP och massa olja som blev utsläppt i havet..?

Jag visste iallafall inte det och lisa & rebecca tyckte det var hemskt märkligt. Vi undrar om det beror på att jag...
1. är 92a och ungefär fyra år yngre än dem.
2. är från Norrland.

?

kärlek i ord

OM KÄRLEK

Åh, hur kan man inte älska människor som är kreativa och kommer med så fina idéer som denna tjej alltså? Jag kommer absolut att vilja ha den boken. Och i övrigt påminner det lite om den här bloggen, som är något av det finaste..

Och det här är en annan gullig sida. Den innehåller lite allt möjligt men just den här länken är folk som skrivit telefonsamtals-dialoger som de önskar hade inträffat. Också så himla fint.off road

Kom till skolan kvart i tio imorse, men nu är jag helt off. Har fastnat i repeat på en alldeles för mysig låt och drömmer mig bort... Jag har iallafall en vacker utsikt - eller nja, jag ser hälsohögskolan och just nu kan jag önska att jag gick där istället så jag kunde titta ut och se handelshögskolan istället, eftersom den är mycket finare!
Fast då hade jag förmodligen önskat att jag gick i den fina byggnaden istället och varit helt omedveten om att det inte är så jäkla ballt egentligen.
Men i övrigt så är höstlöven ganska fina att se på. Och jag roar mina pluggkamrater emellanåt med att kommentera en rolis postbil, en gubbe i en lyftkran eller något annat jag lyckas uppmärksamma som får mig att framstå som precis den lilla ovärldsvana norrlänningen (som jag egentligen inte är).

Det ska bli intressant att uppleva vintern här. Jag längtar tills jag själv liksom kan utvärdera och jämföra vintern här jämfört med den hemma. Apro på ingenting.

Aa som sagt, jag är helt off road just nu.

Råkade kika lite i arkivet i min bildmapp och hittade ett o annat, 4 år sedan...


absolut gulligaste bloggen

http://milasdaydreams.blogspot.com/


Alltså det här är så himla gulligt! En mamma som gör ascoola bilder med sin lilla sovande bebis. Så himla kreativt och engagerat ändå! Såå söta och roliga bilder.

mysig

Visst vore det väl mysigt med en lite winnerbäck-aktig låt i melodifestivalen? Lägg en röst på denna schöna killen. Ganska vacker text, fin låt.


http://svt.se/2.142979/henrik_schon_-_anestesi?lid=puff_2184193&lpos=lasMer

onsdag eller nåt

Tiden går verkligen snabbt när man är ett gäng som sitter och pluggar tillsammans i skolan. Har varit här sen klockan elva nu, och det börjar väl bli dags att gå hem med tanke på att alla mina mates redan försvunnit för längesen och nu börjar det blir mörkt ute också.

haha en bild från imorse. nyduschad och blank och fin av make up stores primer, som man blir innan sminket är på. blev lite less på att jag är sådana tidsoptimist på mornarna, jobbigt att behöva måsta springa till bussen jämt.. kanske skulle prioritera bort photo booth.. ;)


Himlen lyser superfint i rosa och lila just nu när solen går ner bakom de svaga molnen! Hösten här är vacker och jag njuter - särskilt när jag ser alla bilder hemifrån med snö! love it here.

Det är exakt en vecka kvar till våran tenta nu. Och idag har vi skickat in två rapporter. Nu har jag gjort nog för idag! vi ses imorgon JIBS.
puss o kram

lite finare, lite bättre

Just nu älskar jag att jag bor här. Jag älskar möjligheten att närsomhelst kunna träffa nya människor, och att hela tiden få göra det! Jag älskar att alla är så gulliga och trevliga (well, största delen). Jag älskar att 10 timmar på skolan kan vara så pass roligt. Jag älskar att känna att varje dag så utvecklas jag lite mer och växer som person. Jag älskar att jag står på mina egna ben med ett stöd från familj och vänner (man märker vilka som är värda att bry sig om när man flyttar, indeed). Och jag älskar att jag går min egen väg och aldrig skulle bry mig om vad någon annan tycker.


och så vackert du tar hand om dem men vägrar släppa taget

Du kastade två stycken på mig, om inte till och med tre stycken.
Och ja, jag kastade tillbaka åtminstone två av dem. Och jag fortsatte,
en efter en har jag kastat. Och du har fångat, omsorgsfullt och graciöst tagit emot dem, med ett leende. Men du bara står där, kvar med dem i din famn och vet inte vad du ska göra med dem.

Och jag kommer fortsätta kasta, för jag har insett att jag har ett nästintill oändligt förråd. Så länge kraften att slänga iväg dem finns där och så länge du fortsätter att fånga dem, så kommer jag att kasta.

För om det finns en liten chans att du en dag kommer att slänga tillbaka en av alla som du fångar, så är jag beredd att offra allt för den.


en annan, helt vanlig, dag på JIBS7 timmars rapportskrivande idag(innebär att vi varit här sen åtta), vi fick ändra om lite since vi var liite för negativa i vårt skrivande angående gruppgenomförandet. Våra personliga åsikter lyste igenom liite för mycket, haha! Nu är det sista finslipandet på memot och sen tentaplugg som gäller.

Övernattade hos Ellen inatt med miranda och bella. Myspys.
Och jäklar vilken story jag fick höra igår, som tagen ur en film.

Ikväll ska jag på en spännande grej, typiskt mig grej, haha. PUSS

en kärlekshistoria

Det var längesen nu..

"När jag inte kände dig, knappt visste vem du var, hur gammal du var eller vad du gjorde med livet. Då fick du mitt hjärta att slå dubbla slag. Hur skulle jag någonsin kunna slappna av i din närhet? Din närvaro, din kropp, dina ögon, fick hela mig att stanna och rusa på samma gång. Du var inte mänsklig, du var helt otrolig.
Veckorna efter första gången vi sågs var underbara och jobbiga. Jag kunde inte äta, för känslan du gav mig tog upp all plats i min mage.
Nästa gång vi träffades slog inte mitt hjärta längre dubbla slag, men pulsen var onormalt hög fortfarande. Och efter det kunde jag äta igen, men det pirrade fortfarande i magen något otroligt mycket när ditt namn, eller kodnamn, stod på min mobilskärm när det ringde.
Tredje gången vi träffades var jag som fast. Men du var inte lika underbar längre. Första gången var jag som helt förtrollad, nu var jag bara fast i något jag inte längre alls var lika exalterad över.

Vad hände? Vad gjorde du med mig?I början var det spännande, sen blev du mitt beroende, att bara höra din röst gjorde mig glad. Fast än DU var allt annat än vad jag ville ha (förutom din skönhet). Det här insåg jag inte först. Och jag visste inte vart vindarna skulle flyga med oss. Men efter vi pratat om det och var överrens om att det inte var något annat än en kompisrelation, så kändes det också okej.
Men du var den sortens kompis jag aldrig skulle kunna hålla mig ifrån att krama, eller pussa på om jag fick chansen. Och så många gånger vi skulle sluta i samma säng om vi fått bestämma.
Och här tar historian slut, för er..

morgonwalk

Underbar start på denna veckan. Lägger i växel fem på tentaplugg nu!

komplikationer

Det är inte helt enkelt att skriva blogg. Folk misstolkar en på höger och vänster och jag kan bara tänka mig hur många människor som stör sig på mig och det jag skriver. Och det är ju ganska kul, det finns så många som skulle behöva lära sig att lägga energi på saker som är värda att bry sig om - och ta allting, framför allt i människors bloggar, med en nypa salt.

Kommentar, ?:
"Södra-sverige människor är generellt såå mycket bättre".
Sådana kommentarer säger nog mer om dig själv än du tror.
Fundera en stund på dina egna värderingar, det är ett tips!

Min kommentar säger nog precis vad läsaren väljer att tolka den som. Men jag kan inte se att man utifrån den kan döma mig som person. För grejen med blogg, och att vara en tonåring - är att humöret går lite upp och ner och bloggen är ett härligt ventilationssätt.
Men sen så kan jag ju bara gissa att det är en gällivarebo som har skrivit kommentaren? Som förmodligen tog åt sig lite personligt i det jag skrev. Men ni kanske trivs med människor som inte kramas eller säger puss i telefonen, folk som dricker hembränt, den norrländska dialekten, socialdemokrater och whatever.
Och det är ok.
Jag tycker om Gällivare, jag älskar att jag är uppväxt där och längtar tills jag får komma HEM till jul. De människor jag älskar mest finns där och de är alla norrlands-människor!

karma is only a bitch if you are


Det gömmer sig nog en bitch innanför oss alla skulle jag vilja lova. Utsidan kan se så fantastisk ut - men insidan är något helt annat. Vare sig det handlar om en person, ett förhållande, en familj eller något annat.
Det är sjukt vad mycket man inte vet och vad många hemligheter som snurrar runt i folks huvuden och ibland delas till ett par bästa vänner. Plötsligt får man ett knivhugg i ryggen av någon man trodde man kunde lita på. Och ibland blir man så jäkla chokad över hur människor är.
Och alla dessa hemligheter man bär på, tänk vilket kaos det skulle bli om de kom ut. Och tänk vilka hemligheter jag delat, som förmoligen den jag minst önskar skulle veta om det - faktiskt vet om det.

Tänk att de finaste människorna kan dölja den värsta falskheten och lögnerna.

syskonkärlek

Det är alltid lika roligt att prata med min bror borta i Luleå. Han har jämt något nytt o galet att berätta. Och jäklar vilken tur den människan lever på alltså. Jag har kommit fram till att,

Han glider på en räkmacka, och jag halkar på ett bananskal då och då, och ibland ramlar jag riktigt hårt.

Med innerbörden att jag har rätt bra flyt ibland, men det har sina rejäla nedgångar också.
Fast det är inte konstigt det går så bra för honom, han är så lättsam och världens klokaste. Lite som jag ungefär - eller ja, det är väl jag som är lite som honom. Haha.

Det är tur att jag har honom i vilket fall som helst!

hösten i småland

Såhär ser det ut utanför huset där jag borDet är verkligen i sista minuten att plocka äpplen nu, de är perfekta till att göra paj!


Hur fint är det inte att det finns blommor ännu?


Och Spike...

underbar höstdag

Det var superhärligt väder idag! Har spenderat min lördag på skolan tillsammans med Lisa och ett gäng andra flitiga elever, sen tillsammans med Sara på en "brygga" vid Munksjön, UTOMHUS. 9 oktober och det var härligt att sitta ute.. helt otroligt. Vi hade med oss lite yoghurt och frukt, sen pluggade även vi litegrann, tills solen gick ner.


Mötte upp Anna som precis slutat sitt skift på Atlantis och vi gick och köpte med oss wok från Panda Wok, hem till my place. Vart vi nu även kikat på vampire sucks och stomp the yard!
Totalt redo för ryggläge nu. Gud vilken mes jag är. Men ge mig några veckor så är jag tillbaks på banan. Promise. PUSS

dagens effektiva grupparbeten


Det här är alltså Rebecca(högst upp till höger) och Lisa (längst ner). Att de är 22 år men sjukt oseriösa är ingen tvekan om. Aja trots det, så skrev vi ihop våran rapport idag(2 dagar tog det bara!) och vi hade jäkligt kul på vägen.

8 hours at JIBS

Idag stod det rapport-skrivande på schemat, tillsammans med Lisa och Rebecca! Men åtta timmar är inte ens tungt när man hänger med världens skönaste människor. Haha de är så jäkla roliga, ena från Lund - en tyypisk skåning som inte har koll på något om resten av sverige , vi har haft såå kul åt bland annat mig och gällivare! sen så rebecca, är jönköpingsbo och har väl lite bättre koll! men ingen av dem hade riktigt insett huur högt upp gve ligger, haha!

Skulle tippa på att vi skrattat 50% av tiden och försökt vara seriösa andra halvan.
Hahaha, jag och rebeccas läs-briller!

Ser ni, hösten börjar komma! jag längtar tills hela stan lyser oranget, dock vill jag inte att vintern och alla gråa träd ska komma! är lite rädd för att jag kommer gå in i en djup depression.

thirty more...ANDREAS JOHNSON - Solace
Big Ali Ft Lucenzo - Vem dançar kuduro
Dance in the Dark - Lady Gaga
The Fix - DCAL
Gravitonas - Religious
Hur Högt - Hur Högt  (feat. Jerry Hoffmaestro & Dj Vietnaam)
Håkan Hellström - River en vacker dröm
Håkan Hellström - Saknade te havs
Kelly Rowland - Forever And A Day
Le Kid - We Should Go Home Together
Lil Wayne - Paradice (Rebirth)
Natasja Saad - one spliff a day
Niki & The Dove - DJ Ease My Mind
Ola - All Over The World
Ola - Beautiful Rain
Ola - Busy doing nothing
Ola - Let it hit you
Ola - Riot
Ola - Still remember
Ola - Twisted memories
Ola - Y.T.G.
Plan Three - Brush It Off
Rebecca Stella - Swag In A Bag
Rihanna - Only Girl
Robbie Williams - Shame
Stephen Simmonds - Just Love
StoneBridge & Tamara from Flash Republic - Trip en
Teenage Dream
Tuesday - The Coffee Song
Viridiflora - High On You
Wrethov - We can t stop

en liten stund av lycka

Lycka är att komma på att, nejmen oj jag bor ju i Jönköping nu. Jag bor inte i Gällivare. Och genast kan man känna lyckan, glädjen, lättnaden av att slippa omringas av det norrländska lilla samhället och människorna där.

Södra-sverige människor är generellt såå mycket bättre. Åh vart finns "go-heten" i norrland egentligen? Nej, den finns inte. Gråa, insnöade, avundsjuka människor - det är vad ni är!
Eller fan, förlåt, alla är inte så. Men ok, GENERELLT!

min fina bror uppe i Norrland

diskuterar mat osv med min bror

Jag: jag har gjort en tre-veckors-sallad! de du!

Bror: jaa, jag såg det

Jag: läser du min blogg?!

Bror: ja, jag måste hålla koll på dig känner jag. vad har du för sovkompis? inget äckel väl? (det går mest manliga äckel på handelshögskolor)


Haha, jag undrar vad min bror baserar det på? Och vilken definition av manliga äckel han har..

noll motivation

Ett grått Jönköping, en trött Jennifer.. med noll motivation för plugget likaså som för träning och ordentlig kost. Just nu skulle jag bara vilja krypa ner mellan ellen och miranda med massor av choklad och flera filmer att se på helgen ut ungefär...


affärslunch

Två revisorer. En fjärde års-civilekonom. Och jag, 18 år.

Kände mig lite nykläckt & vilsen.. frågade försiktigt "vad är det ni tycker är kul med erat jobb?" för att få reda på vad en revisor egentligen gör. Men det vet jag fortfarande inte riktigt.
Plötsligt känns många jobb lite luddiga & jag brukar undra lite hur världen kan flyta på som den gör, men det kanske är just för att det finns så många människor som på olika håll sysslar med varsin liten del av alltihop.

Man behöver inte erkänna allting man inte vet, som att "oj, är det ett revisionsföretag, jag som alltid trott det var en klädkedja!" man kan framstå som ganska bra ändå. Tro på sig själv! Och visa sina starka, positiva sidor.
Ok, jag är 18, jag har inte rest och knappt arbetat. MEN, jag är tydligen väldigt ambitiös som 1. hoppat över en klass och 2. börjar högskola direkt efter gymnasiet. Och jag kommer vara ung som "färdigutbildad" med möjlighet att i arbetet kunna framföra åsikter från en kanske yngre generation? Förmodligen fortfarande vara väldigt lättlärd och villig att utvecklas mycket och vara kreativ.

Kanske man inte har det bästa att erbjuda men allting handlar om HUR man lägger fram det. Med förmågan att tala kommer man otroligt långt, och såklart med vilja och självförtroende!

För visst skulle jag kunna ge upp redan nu. Hey, det är ingen idé - för han den där i min klass som bott i flera olika länder, arbetat i många år åt ett företag och flera andra, kan flera olika språk.. han skulle ju helt klart få ett jobb före mig?
Men nej, jag ser mig själv precis på samma nivå som alla andra och jag vet att jag kommer kunna få mitt drömjobb den dagen jag vill det ändå! Jag ser det framför mig, och det är första steget för att kunna nå sina mål!

GOD NATTHar haft en lyckad kväll! Underbart!
nu kryper jag och min sovkompis ner i sängen! puss

if you could write me a song to make me fall in love


well, you already have me up under your arm

these eyes were made for sleepingGodmorgon. Guud så trött jag är. Behöver en kaffe och frukost i magen NU! Puss

lovely monday

Älskar att söndagsångesten alltid försvinner med lättsamma måndagar! Vet inte vartifrån den där söndagsångesten alltid dyker upp, men den har gjort det nu väldigt mycket sen jag flyttade hit. Dock går det lika snabbt så är den, poff, borta.


I kväll har jag gjort något som jag tror pappsen är riktigt stolt över mig för? En tre-veckors-sallad. Eller vad man nu vill kalla det, vitkål, morötter, lök, purjolök o lite olja och grejer. Tycker det är asgott och perfekt att ha i kylen och ta med till skolan som lunch! "Tre-veckors-sallad"

500 gr strimlad vitkål
500 gr grovt rivna morötter
1 röd paprika
1 purjolök eller en gul lök
1 röd lök

Ovanstående "slakas" i ca. ½ timme: Häll över kokande vatten och låt stå medan du gör iordning lagen. Häll sedan bort allt vatten genom ett durkslag.

Lag (kokas upp)

1 dl socker (Japp! Men det är så lite det gör ingenting.)
1,5 dl olja. Rapsolja eller Olivolja. (Man tager vad man haver. Vi brukar ta hälften av vardera)
3/4 dl Balsamvinäger av äpple eller Äppelcidervinäger. (Vi brukar ta Balsamvinäger eftersom den är mjukare i smaken)

1 tsk salt
2½ tsk vitlökspeppar
Ev. andra kryddor

Häll lagen över grönsakerna. Låt stå ett dygn.


Just avslutat ett långt samtal med lisa. de blir alltid så långa och vi har egentligen inte tid för det, nu är det ju läggdags för läängesen. Men det är värt att få prata med henne, det är det! my darling darling.

Imorgon är en lång, intensiv och krävande dag!
Puss o godnatt

härliga oktober


du kanske är den, den som är denen avslappnande söndagsaktivitettodays

Härlig söndagsfrukost, havregrynsgröt, lingonsylt och mjölk. Och två limpmackor med ost (jag som aldrig brukar äta ost, men jag tänkte - det är ett bra pålägg som mättar och med lång hållbarhet, tror dessutom det var bra pris - så jag köpte det)


Nyduschad och nytvättat hår, ganska härligtSpike, sötnosen

SUNDAY


random ur arkivet

Haha kikade igenom lite gamla bilder. guuud jag har så många, man skulle göra något kul av en del av dem.. Sen så har jag märkt att mitt "foto-beroende" har växt bort lite. Förut fotade jag mig själv flera gånger per dag och hade alltid med kameran... haha, det är dock ganska kul att ha idag!

Denna bilden fattar jag inte alls kopplingen med... "tomtebob"?! hahahah

Alla med sina talanger


ja ibland spårade vi lite.

LÖRDAG

Vaknade upp imorse bredvid miranda och noffen. Jag älskar par som inte är så tråkiga och inte har något emot att jag delar säng med dem, haha! jag och miranda tog en promenad innan frukost, i bankeryd med vacker utsikt över vättern.
Igår kväll satt vi två och pratade om livet, det är vi ganska bra på. Vi kommer sällan fram till något, men det är skönt att få prata av sig ändå. Och sen somnade vi till kung fu panda (vilken rolig film alltså!).

Mirandas familj har nyligen skaffat två katter, Siri och Sigrid. Här är sigrid och hon är så mysig (jag som brukar vara lite skeptisk till katter), men hon kom flera gånger och ville krypa ihop i min famn.


Idag när vi hade fixat oss lite smått åkte vi in till stan, och jag är såå bra på att fynda alltså. Besökte JC, HM och Gina - billig och bra shopping med andra ord. (fullt stämpelkort på gina = 150 kr rabatt och 20% på både JC och HM).

Sen utnyttjade jag ytterligare en rabattcheck på Mackeriet. Riktigt goa baugetter också! rostbiff med potatissallad och rostadlök. rekommenderas varmt (hur många jkpg-are som nu egentligen läser min blogg... haha)


Stressade vidare till huskvarna och Noffens basketmatch! de mötte norrköping och var beredda på förlust, men vilken spännande match det blev - och tillsist så vann de! det var kul att få lite flashbacks från baskettiden också. det är nog det roligaste jag har gjort i min "barn/ungdom" - spelat basket, shit alltså.


Var och storhandlade sen också-tänkte jag. Men lyckades hamna under 500, jag som hade hoppats på o få använda min rabatt som dock bara gällde när man handlade ööver femhundra! haha. Synd att jag är så sparsam va :)

sovmorgon, film, yoga

Vaknade till imorse några gånger när ellen gjorde sig iordning för jobbet, sen steg jag upp ett par timmar senare. Hon är så bra ellen och ett stort + är ju att hon har flera av de bästa filmerna hemma! Så jag slog på the proposal och tog det lugnt.


Och det är så konstigt, att man är lika trött fastän man sovit elva timmar! Tror kaffet har blivit ett allt för viktigt beroende, för det har jag inte orkat dricka idag...

Åkte till friskis sen och gick på yoga. guud vad jag saknade anna och hennes yogapass! får nog satsa på "yoga 2" i framtiden-det här passet var alldeles för lugnt. men det var skönt, min kropp är rätt mör - eller mina ben framför allt efter spinning osv.

Nu har jag varit hemma och andats ut ett tag.. häärligt! ska hoppa i duschen och åka till miranda på en timma. mysa med henne och noffen ikväll! puss

natti natt

Tror ni jag orkade med karlssons och club caj? Nej, haha. Jag fattar inte hur folk orkar?! och dessutom är ju aalla äldre än mig.. man brukar väl orka mindre ju äldre man blir? haha. nämen jag tror att - de orkar för att de behöver färre timmar sömn om natten, själv behöver jag ju fortfarande ca 10 h/natt, fast det är väldigt sälla jag får det...

förfesten var iaf trevlig! i en asfin lght här på torpa, eller ja den var tom på möbler, men själva planlösningen och fönstrena typ var ashärliga! och så mysigt med massor av tända ljus. trevligt folk, en kille som fyllde år, kladdkaka, ett glas vin(känner för att hålla mig nykter ett braa tag) osv. Nu ska jag somna så gött här på mysiga Torpa! imorgon har jag tänkt prova på yoga på friskis. puss