det här (m)ed att välja

Idag har jag röstat, ganska ballt! Det kändes lite mäktigt att få stoppa ner de tre lapparna i kuverten. Det var inget svårt val för min del. Jag har en väldigt klar åsikt över vilket av blocken som i grund och botten har de bästa ståndpunkterna. Min bror är även ordförande för de moderata studenterna i Luleå, och seriöst - klokare kille hittar man inte! Och jag tycker det är helt klart okej att lyssna på en person som är ens förebild - varför ska jag vara super-insatt när jag kan lyssna på någon jag vet är grym på det där?

Fast sen så faller det sig ganska självklart att de blåa fick min röst. Come on, att höra sossarna kämpa för rättvisa? Livet är inte rättvist! Människor är olika. Det finns alltid dem som kommer ha det bättre och sämre. Och man ska få vara BRA! Det ska inte vara fel att säga - "hej, jag gick ut med toppbetyg och det är jag stolt över!". Och är inte "pluggandet" din grej ska du redan från gymnasienivå kunna välja en mer yrkesrelaterad linje så kommer du också kunna vara stolt - "hej, jag gick ut med att ha kunskapen om att bygga ett hus!".En annan grej - det här med att sänka skatter. Tänk såhär, vi sänker en skatt så alla får 1000 kr mer i månaden. För den "rike" kommer dessa pengar knappt vara märkbara, medan för den "fattige" kommer det göra en enorm skillnad.
Det handlar inte om att öka klyftan mellan fattiga/rika, det handlar om att se till individen och låta människor vara fria. Och givetvis med vissa begränsningar, men inte överdrivet mycket begränsningar.

Kommentarer
Postat av: Emmas Form - träning, kost & vikt

fast det funkar ju inte på det viset att "alla får en 1000-lapp mer i månaden". Ju mer man tjänar desto mer gynnas man ju av en skattesänkning. =) På så vis kan man ju se att det blir segregation i samhället då det blir mest i plånboken för de som redan har hög inkomst. Sänkta skatter innebär ju per automatik högre avgifter också, för pengarna till staten måste ju in någonstans ifrån =)Huvudsaken man röstar tycker jag. Och inte på SD ;PELF köper man på
http://www.eyeslipsface.co.uk/index.asp

2010-09-15 @ 22:07:26
URL: http://emmasform.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback