international management


Fick en kommentar angående programmet jag går, så tänkte jag kunde berätta lite.
Programmet handlar om ungefär entreprenörskap och marknadsföring, tror jag man kan säga, och internationellt då. Och det man blir är väl typ ekonom. Ja, som ni märker vet jag knappt själv riktigt vad det innebär.. och jag tror "risken" finns att man måste ta masters också för att "bli något". Men det kändes som ett bra program iallafall och särskilt då jag vill både studera utomlands och kan tänka mig att jobba i andra länder! (jag vill se världen, ja). Sen så är jag väl rätt inriktad på ekonomi också.


Vi är en vääldigt stor klass och jag har ingen koll på exakt hur många vi är, men jag tror det är kring 120-150. Så jag vet inte vilka mina classmates är. De jag har hängt med är från min "insparks-grupp" som vi var kring 20 st i. Och nu är vi indelade i seminariegrupper, så där kommer jag säkert också hitta några mates. + att vi nu är i grupper om 10 st som ska typ göra företag tillsammans! kommer nog bli grymt.
De som går IM är största delen svenskar, men kanske 1/3 utbytesstudenter. Och utbytesstudenterna kommer från Kina, Japan, Singapore, Indonesien, Australien, Frankrike, Finland och så vidare.. Det verkar även vara många som är svenskar men hälften brittiska/amerikanska/franska och lite sånt.

Vi läser 4 kurser per termin verkar det som. Två första halvan och två andra halvan. Känns som ett bra upplägg ändå, får väl se hur det går! Under 4e terminen, alltså andra halvan av andra året så har man möjlighet att ansöka om att studera utomlands, och även 5e terminen är möjlig att göra det.


Jag har funderat på Kanada, det skulle vara häftigt. Det är som Sverige ett "bra" och rikt land, men har en mer liberal syn och människorna där verkar väldigt lättsamma och öppna. Tror Kanada är ganska likt USA men inte lika överdrivet, så det skulle nog vara ascoolt!

Det skulle kunna bli mitt första alternativ. Sen är jag sugen på något mer exotiskt, Kina, Australien, Indien, Sydamerika eller någonstans som är en helt annorlunda kultur! Känns som att man borde ta chansen att få uppleva det. Dock är ju problemet-vilket av alla dessa ställen? Aussie känns inte så speciellt längre, även om det verkar grymt där, och Kina är jag lite rädd för, det är ju så många människor där, haha!
Sen skulle jag kunna tänka mig typ Frankrike eller Norge också, men dit hinner jag nog åka och bo längre framåt i tiden.. tror jag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback