apropå den efterlängtade våren

Mitt vårtecken nummer ett var gubben som blåste bort gruset från campus (x2 eftersom det efter första gången kom snö och grusades igen haha).
Och nu undrar jag om jag möjligen stött på vårtecken nummer två? Är svanar ett vårtecken?

För övrigt så passarer jag ett småmysigt småland här på bussen. Och jag kan bara tänka mig hur vackert det kommer bli under sommaren igen, nu är det gult och tråkigt på alla ängar. Men tänk att få bo under sommrarna på en herrgård med hästar och stora, vackra, gröna ängar att rida ut på. Det är nog en dröm jag har i hemlighet, tänk att få vara en herrgårds-fru.

cause you're beautiful

Säger godmorgon, torsdag med en väldigt, väldigt vacker låt.


New Favourite - Prairieoch här sitter jag

Jag har klivit in i någon slags bekvämlighets-overall där jag föredrar mysiga och lugna hemmakvällar istället för att ens fundera på utgång. Antingen går jag ut 1-2 ggr/veckan eller inte alls.

Jag har visserligen varit upptagen hela eftermiddagen med både det ena(mindre trevliga grejer) och det andra(moderata studenterna-möte, trevliga grejer). Så känner väl att utgång inte vore det smartaste draget just nu kanske med tanke på morgondagens lektion och bussresa till göteborg (har inte packat ännu..).

Men en sån här inbjudan är förstås svår att motså;
"Jag saknar dig kom till puben och kramas med mig så kan vi dansa på kåren sen hela natten och låtsas att vi är i en blommig dal med regnbågar och fina träd och allt luktar hallon!"

Jag måste ju säga att erbjudandet verkar innefatta något spännande utöver alkoholen som bjuds på puben, men dessvärre får jag avstå detta. (missförstå min ironi rätt)
Även om mitt svar fick som reaktion att jag "precis lät som 45 årig medelålders morsa!".

socialdemokraterna gillar inte tårta?


solen skiner

Men luften är iskall! Och jag är någonting där mitt emellan.
Trött är jag iallafall, väldigt trött.

Mamma frågade igår om vi hade vår här nere.
Jag svarade nej, men tvekade lite.. tills jag gick ut och möttes av hagel.
HAGEL. Så nej, vi har inte vår.

Elaine Bergqvist

Jag var såg ungefär denna föreläsnigen i höstas när hon var här i Jönköping. Nu följer jag hennes blogg som till och från är ganska rogivande och även kommer med lite kloka tips!

Har ni en halvtimma över så titta på den!
Mycket bra!


den här tisdagen

Uh, gissa vad som kryper längs min ryggrad? Lite stress. Typiskt. Fast det är hyfsat rolig stress så det är väl ok. Eller mja, diskberget som väntar på mig är väl inte jättekul. Jag trodde aldrig jag skulle bli tjejen som inte diskade, men seriöst, den där högen växer av sig själv och jag hatar mig för det.

Annars så hade vi en trevlig lektion och gick en trevlig sväng på stan och raggade sponsorer (tummen upp). Därefter satt vi oss ner på ett café och när flickorna lämnade mig satt jag kvar och pluggade, bra jobb jempis.Kvällen har jag spenderat på sportlife och på ica maxi.
Pjuh.
Vet inte vad som var jobbigast, spinningen eller hämta ut paket-kön. Nej okej, spinningen var sjukt tung och idag var jag uppe i 92% av max (röd zon med andra ord). DÅ MÅR MAN SOM BÄST!

Nu är kycklingen i ugnen (matlådorna har ännu inte lärt sig att laga sig själva), medans min mage fick nöja sig med keso med müsli och ett ägg.

Nu ska jag minska min stress genom att diska (det är sånna här gånger och söndagskvällar som jag behöver en pojkvän...) och packa! puss på er

godmorgon

Härligt att få få börja dagen med ett samtal från ronken och en spotifylista med bara glada låtar! Nu ska jag springa till skolan och se vad organization & leadership har att erbjuda. PUSS


"älskvärt"

Resumé skrev igår om en nyhet som kanske inte är jättemycket att tappa hakan över. Fast jag blev såklart väldigt imponerad. Har man följt någons blogg i 3-4(?) år så känns det som att man är nära vänner, nästan, haha.. patetiskt :) Men hon är så ball!

Anyway, detta var nyheten! MEN..


..det roliga och älskvärda är kommentarerna till artikeln!
Typ anonyma snubben, kommentar #2 uppifrån. Haha, och hur många sekunder ägnade du åt att lägga en kommentar?


everyday life

Jag glömmer alltid berätta massor av roliga saker för er! Eller ja, vi ska inte överdriva. Men tex. att jag i fredags skrev tentan i fel sal, haha hoppas till gudarna att de förde min tenta till rätta. Dessutom skrev jag dubbelsidigt och inser efter 3,5 h, att NO, vi skulle skriva ensidigt - så jag skrev om mina typ elva sidor de nästa 1.5 h.
Annars brukar inte jag stå för klantigheterna - det gör min kära vän
Emma så bra, haha! Läs detta så förstår ni vad jag menar.

Och idag upptäckte vi att vi har en bra och rolig lärare att se fram emot i marknadsföringen! Kan de ha något att göra med att "marknadsförings-människor" förstår vikten av en bra approach? För det första så spelas den här låten nedanför på hög volym när vi kommer in i en nedsläckt föreläsningssal. (Som givetvis hade en marknadsförings-anknytning också).

Sedan efter en stunds pratande talar han om att han ska sjunga en sång för oss. Haha, vi dog när han sjöng två rader på svenska från en gammal låt om att allting går att sälja med mördande reklam till och med gröt på konserv, eller något liknande.
Nej, honom gillade vi!

Och förövrigt kan kvällens spinningpass varit bland det värsta någonsin. Mina fötter somnade bort(?) och jag ska vara ärlig, jag orkade inte upp till röd zon. Jag dog. Fantastiskt skönt.

Godnatt

oom bop bop

Älskar när solen skiner, livet känns bra och man gör något spontant, typ.
Fast jag hade förväntat mig mer, det är alldeles strax april och vad har vi, max 5 plus! Samt lite snöflingor som dimper ner titt som tätt. Mina ballerinas står redo och solglasögonen har jag redan invigt.

But still, jag mår bra. Lugnet har infinnit sig i min kropp något mer än vad det gjort den senaste månaden(?) och ikväll ska jag ta mig till sportlife för det var ett par veckor sedan.

Så länge får ni ta del av den här sköna låten. Oom bop bop!

då kör vi igen

En dags vila och så var vi igång igen. Marketing management, det ska bli spännande.
Puss på er, ha en bra måndag!

tänkvärt

Det finns så mycket där ute i världen, så mycket som jag inte vet om och sällan tänker på desto mer. Och jag tror att om man skulle tänka på allt hemskt som händer, varenda sekund på dygnet, så skulle man ha svårt att gå upp ur sängen på morgonen.

Igår såg jag ett
program, Dox, om klagomålskontoret i Peking. Ett "kontor" dit människor gick för att få hjälp med orättvisa de upplevt, människor vart man/fru/barn dött. De hade kanske inget hem och bodde i princip utanför detta kontor, för att när de väl kom fram - bli utkastade.

Idag, mitt i mitt bloggläsande stötte jag först på detta. Och ja, tårarna rann. Och nu går hans "what are words" på repeat här. Tänk, poff, på en sekund - allting kan förändras.

Strax efter upptäcker jag denna bloggen. Och det gör så ont i mig att läsa det hon skriver. Att gå tillbaka till arkivet, om droger och psykisk ohälsa, för att idag kunna läsa om hur livet efter hon hoppade från en balkong ser ut. Så fruktansvärt hemskt. Hon ser ingen glädje i livet, och har inte gjort det på väldigt länge. Och dessutom får man se hur sjukt dåligt vården för psykiskt sjuka fungerar, DET är skrämmande!

Och här sitter jag. Lycklig för det mesta och de jobbigaste besluten jag måste fatta är huruvida jag ska spendera min sommar i norr eller i söder. Och den värsta ångesten jag har handlar om ifall jag pluggat nog mycket till tentan eller inte.

Jag har det så himla bra. Och jag är så väldigt rädd för att det inte alls är en självklarhet.
Du och jag, vi borde vara väldigt tacksamma.

A Beautiful Mind

Jag såg en bra film igår. A beautiful mind. Upptäckte efter en stund att det handlade om en snubbe vi läste om i mikroekonomin, John Nash. Och filmen var alltså baserad på hans liv. Ganska fin, och lite tragisk story.

dagens skratt

Åh jag vet att jag har sagt det förut, men han är för underbar..
Denna
krönikan, han har ju så rätt!
Och den här scenen vid ett trafikljus är ju ännu bättre! Så himla roligt.

det här med CAPS

Det var längesen mitt huvud var såhär tungt som det har varit idag. Jag skyller allt på gårdagens caps-mästerskap. Där kommer jag och Sanna, med lagnamnet nittiotalsbarn och har aldrig capsat förut -  och blir utplacerade i en grupp med de värsta veteranerna. Ni som känner till caps kan ju tänka er hur det slutade, men det var kul!


Efter det ordentliga förfestandet begav vi oss vidare till Johan för en ytterligare förfest, där vi kom fram tillsist efter en låång busstur och ett besök i en liten skog, där vi plockade en present till gårdagens födelsedagsbarn.


Hade himla kul med min Sanna hela kvällen! Och när den tog slut, ganska tidigt, somnade vi så sött intill varandra hemma hos mig. Och idag, fick jag min efterlängtade sovmorgon!

jag säger det med en...


thank god it's ...

GODMORGON
Jag studsade inte direkt upp ur sängen imorse. När jag väl snoozar så kan de vara bland de roligaste. Jag kan ligga med telefonen ringandes i en timme, i min hand, om jag är riktigt trött. Tur att jag har en personlig väckarklocka också!

Nu är jag uppladdad med en kopp te(kaffe får det bli strax innan åtta och tentan) och havregrynsgröt. Och så håkan som sjunger ur min dator, åhh och vet ni? han är här idag! i jönköping, gör lite ont i mitt hjärta att jag inte ska vara där och se honom. Fast, det här blir en bra dag ändå!

aaahm

Ikväll sprider sig en blandade känslor i min mage. Känslor av välbehag, lycka och längtan som blandas med nervositet och såklart också lite av den obligatoriska tenta-ångesten.
Så overall är det bra med mig och livet!

Som i en härlig vind vid kusten, på Island!

Avslutade just ett samtal med mina kära pappa, vi skulle kunna prata i flera timmar om bland annat världsekonomin och privatekonomi och sånt där.

Min knasiga lilla pappa!

Tog en promenad tidigare ikväll också, tillsammans med Ronken, nästan. Över telefon iallafall. Så underbart att ha någon att dela tankar och känslor med - som känner exakt likadant! Som två olika pusselbitar med en sida som passar perfekt ihop med den andra.


Nej nu ska jag lägga huvudet på kudden och försöka sova bort den mesta stress och press som befinner sig inom mig. Något sådant måste det vara som har resluterat i en hiskeligt dålig hy! Det här tentapluggs-livet håller inte.

Puss puss.
Lycka till, till oss!

en härlig balans mellan sött och salt

Eller rättare sagt mellan oseriöst flum (lägg märke till texten på tavlan) och seriöst, pedagogiskt lärande (lägg märke till rebecca, hon skulle kunna sadla om till lärare, se bara på hennes graf!).


sista andetaget

Ett dygn och fem timmar kvar tills jag får andas ut med ena lungan. Ska bli enormt skönt att få pyssla med lite mer rogivande saker i ett par veckor. Använda min kreativitet och åka till landets kuster. Sen givetvis ta tag i lägenheten och mig själv, som håller på att förfalla.Men först. Ena tenta att ta mig igenom.
Och föresten, idag är det sommar utomhus, eller ja, vår åtminstone.

Puss

"Grubblifer"

I eftermiddag har ett fruktansvärt i-landsproblem tagit över min hjärnkapacitet. Hej tentaplugg, ska vi gå på magkänsla isälltet? Så just nu multitaskar jag mellan, ja bloggen då och mitt i-landsproblem, rebecca som står och leker lärare vid whiteboarden och mitt eget pluggande på exercise.
Effektivitet när den är som bäst?

Samtidigt som solnedgången lyser upp en del av Jönköping och den halvt frusna Munksjön så vackert. I mina tankar finns bara vår. Men vädergudarna tänker annorlunda.

Och angående mitt i-landsproblem, det är sällan så svårt. Om man väger fördelar mot nackdelar brukar man få fram en rimlig lösning, och det är min grej ganska ofta. Men nu, det står still på denna våg! Eller jag vill rättare sagt inte väga över till det "kloka alternativet", så ångesten kryper upp längs ryggraden på mig. Den jagar tenta-ångesten.
Låt det bli fredag em!

inte utan mitt kaffe


'ett foto i timmen'

06.30, redo att gå till skolan!


07.30, BC öppnar och jag köper frukost - MUMS


Seriöst pluggande medans humöret är uppe!
Lägg märke till min miniräknare, den har ett klistmärke - en bil med GO Jennifer GO


10.30 - JAG GER UPP


11.30 Jag är SÅååå uttråkad, och har bytt ut 'mina' glasögon


Som tur är hoppar någon på en med kramar! Ruuthie!


12.00 ÄNTLIGEN LUNCH. trevligt och givade lunchmöte iallafall!


14.00 tillbaka från lunchen, nästa kramgoa tjej hoppar på en deppig jempis


15.00 - jag lär mig ett nytt tecken som de använder i vilket land det nu var. gissa vad det betyder? just precis! jag är farlig! vi lär oss så mycket nytt varenda dag!


16.00 - yeey kaffe-banan paus!


17.00 - illustration av "någon"


Och ännu fler kramar!!! <3


18.00
- nöjd över mycket fina och färgglada anteckningar!


19.00 - och vi har gått över våran nu-språrar-vi-gräns, som vanligt när det bara är vi 3 kvar. nu går jag hem!

men tillslut,

En del saker bara händer, kabam poff - done,
andra hinner ta slut innan de ens börjat,
och en del är helt enkelt inte menade att bli.

Medans vissa saker tar tid.
Och det är då man försöker övertala sig själv om att lite tålamod kan vara värt det.

Och ni tänkte jag inte direkt på plugg och macroekonomi. Men dessa ord kan nog stämma in ganska bra där med! tack och godnatt, ställer klockan på 05.30

100%

Döda mig. Det här har nog varit den mest produktiva dagen sedan första steget in på JIBS. 100% Produktivitet av 11.5 h.

MrazÅh, hur vackra är inte de här låtarna?

"Hold your own
Know your own name
And go your own way
And everything will be fine"

GE. MIG.

Ok, jag är inne i en period av drömmar och önskemål. Kläder, skor, smycken och en cykel i all ära. Men ingenting skulle gå upp mot DETTA. Ingenting. Så, ge mig en sommar - en sommar på västkusten.Just nu vill jag inget hellre. Ta mig dit!

en helt vanlig söndagskväll

Hela norra norrland jublar på facebook över någon vinst. Luleå? Hockey? Jag vet inte.

Och jag väntar på solsidan som snart finns uppe på tv4play. Can't wait till jag får min TV.
Samtidigt som jag trampar i kvicksand när jag plågar mig igenom macro-slides. Så sjukt omotiverande att ha allt man längtar efter så nära, men ändå såå långt bort.

Ett raket-trampande/klappande/skrikande och ett vårskrik ut genom fönstret är precis vad man behöver söndagar som dessa som man tvingas spendera inne på JIBS!
puss o kram till min fina vänninor

kloka ord från en 60-talist

"En tenta jag missade på 80-talet
kändes just då som sjukt galet
hela värden rasade just då
i dag kan jag ej känslan förstå
det är bara att kämpa på
för livet är mycket mer än så"


Save smart

Om man älskar att shoppa, men samtidigt är väldigt ekonomisk av sig. Så försöker man ständigt hitta kryphål och anledningar till att shoppa smart! Man letar det billigaste och efter olika rabatter, och får man hem erbjudanden så utnyttjar man dem!
Ok, kanske inte alltid. Men OM man ska handla så kan man väl ändå göra det på bästa möjliga sätt? Köpa en mascara när den är på erbjudande-pris, eller shoppa på H&M när de har klubbdag med 10%(fast det gör jag iofs aldrig). Ta reda på vilka rabatter man har med mecenat (dem glömmer man alltid, förutom när man ska köpa mac).

Det jag tänkte tipsa er om är iallafall den här sidan -
SaveSmart.
Ska du kanske köpa en calvin klein klocka?(I wish) Eller en espressomaskin?(I wish det också)
Om jag hade haft tid att läsa tidningar hade jag nog kört på detta! (och ja, om jag hade 200 kr över i budgeten, men den är desvärre ganska röd i dagsläget och hela våren framöver).


F, som i..

Det hade lyckats riktigt bra med att göra en hemsk tenta till oss idag. Det kändes ungefär som att spela i ett choklad-hjul på Liseberg, där förlusten skulle vara att måsta åka uppskjutet tre gånger i rad. Då kan ni gissa vilken klump i magen jag hade (uppskjutet EN gång är way too much för mig).
Och ni vet när man står där vid hjulet vad man tänker "åh, hoppas hoppas jag vinner!". Och man har inte en aning.

Så var det. Det jag skrev kan lika gärna vara fel som det kan vara rätt.
Och ja, det känns som att oddsen för att mitt lilla tankesätt skulle vara det rätta, är lite för liten. Så, f som i fan, eventuellt som i fail.

Och vad gör man då? Ser det positiva. Omtentorna ligger första veckan i juni vilket innebär att jag får turen att måsta stanna här ytterligare en vecka (och det känns bra, att kunna skjuta på återvändandet till norrland - fast jag ska erkänna att jag i en millisekund hann sakna gällivare lite idag. När solen lyste upp all snö, så svepte ett litet litet saknande förbi. Och lika snabbt var det borta.).


Utöver det så drömmer man sig bort till
244 svenska låtar och hugger in på nästa kurs.

och ett år har gått

Idag är det precis ett år sedan en liten incident som kom att ställa till med lite extra besvär ända fram till idag och det är inte slut än. Haha. Har suttit och skrattat lite åt blogginlägg som är ganska precis ett år gamla.
Direkt efter att jag fyllt arton skaffade jag körkort och mitt första jobb. Livet var på topp och jag behövde kanske någon som tog mig ner på jorden igen och det fick jag. Men det tog inte länge innan jag svävade uppe bland det blå igen, fast nu har jag alltid en tå kvar på jorden eller åtminstone en fot beredd!

Men det är så kul att läsa ens tankar och så, när man inte har en aning om hur framtiden ska bli. Man vet aldrig vad man har att vänta av morgondagen och det är ganska fascinerande.

En jempis, precis fyllda arton.Och med musik, det är så lätt att bara blunda - så är man där igen! I en bil med högsta volym på med bubblande känslor. "Oh you feel it, I wanna take you away"

tentatagg

Vilken lång dag i skolan, men vi har som vanligt skrattat åt allt galet vi kan tänkas stöta på. Ett lugnt plugg tempo för min del, hatar egentligen känslan av att det känns "bra" inför morgondagens tenta, kommer förmodligen inte gå så bra bara för det. Men:

Det finns mycket att vara rädd för, men inte misslyckanden!

Och jag är inte rädd. Vad är det värsta som kan hända brukar jag tänka?
Att jag failar, SO WHAT.

Har avslutat min långa dag med matlagning(matlådorna lagar tydligen inte sig själva..) och tittat på en dokumentär. Gjorde det bästa möjliga av den här fredagskvällen som blev över! Nu bädden. Imorgon ska vi NAILA TENTAN SÅ HÅRT!

"så länge jag har min lilla cuff"

För drygt en vecka sen berättade jag ju om min senaste kärlek för er. Och ja, jag dog en så fin sak jag blivit förälskad i. En sån där känsla "jag-måste-ha". Och så sitter jag här, student, lever på 0 i budgetöverskott om inte till och med minus ibland. Då blir man lycklig av att upptäcka en tävling om just detta! Vilken toppenchans att vinna ett smycke från ByCelina.


Än så länge finns den här vackra skapelsen bara i mina drömmar, och där hoppar vi lyckliga runt över stadens gator och väntar på våren - och den kan få ta all tid i världen på sig - så länge jag har min lilla cuff!

dålig vana

Jag har kommit in i ett missbruk av kom-ihåg-lappar på min mac, har uppe ungefär 30 flikar på internet och alldeles för mycket uppe i doc-raden, + mitt överfulla skrivbord av hundra bilder och printscreens.Och kan ni gissa, av mitt google-sökande, vilket land jag upptäckt idag? Var tydligen inte bara Asien delen på kartan som jag inte hade tittat närmare på...

ångrade mig

Det kanske är svårt att se min ironi som lyser igenom vissa av mina uttalanden ibland. Förra inlägget var iallafall inte tänkt som ironi. Och nu har jag ångrat mig. 30 centimeter(!) snö är inte mysigt att promenera i, fast än man har hunters. Samtidigt som små vattensnö-droppar faller ner i ansiktet på en.

Och jag vet inte om jag ska känna medlidande med, eller skadeglädje mot, alla som tog cykeln imorse. Hahaha. Hur tänkte ni där undrar jag?

Nä alltså, okej, snö i december-januari. Snö i mars? Nej tack. Norrland - I'm not coming home (även om ni nu har världens finaste snö-vår-skoter-skidor-afterski-väder, good for you!)

ovackra morgon

Jag måste hålla med om att vakna till den här synen är en hemskt oskön känsla! Men jag är inte så bitter för det, jag får ju dra på mina hunters och promenera över snön till skolan. Att trampa på snö är ganska mysigt, med rätt skor. Och det bästa av allt är att veta hur vädret för nästa vecka ser ut... :)


head, heart and gut feeling

Just nu slåss mitt inre med tankar från alldeles för många håll.
Hur vet man vad man vill? Och handlar det alltid om vad man vill? Måste man kanske bortse från önskemål och drömmar ibland och se till verkligheten...


Det är ungefär däremellan det uppstår en fight.

Verkligheten, livet
- dyker upp från ingenstans och går emellan. Du är mitt upp i en tornado av lycka och slås plötsligt emot en vägg. En vägg av verkligheten.
Alternativt fightar du emot, låter ditt hjärta och magkänsla driva dig framåt.
Eller så väntar du lite, låter tornadon sakta ner tills du tagit dig förbi väggen. Det tar lite tid, givetvis, kanske missar du lite under tiden och kanske hittar du inte riktigt tillbaka till din tidigare plats i tornadon.


Och det är här jag inte vet, fightas mot väggen? Eller plocka fram min kloka sida som vet att en fight kan ge lite skrapsår och söndrade saker, människor, på vägen - och därför väljer att vänta.

Jag vill så gärna bara välja vägen upp i  en fortsatt tornado. Men det finns så många faktorer att räkna in i beräkningarna, som i formulan för lease payments med 5% APR med monthly compounding ungefär.

att tänka utanför boxen och ta det ett steg längre

Jag fullkomligt äälskar detta!
Snacka om några som har lyckats med sitt entrepreneurial-thinking.KAFFE

Ännu en dag som passerat förbi. En sol som tagit sig fram runt knuten och rört sig irriterande förbi våra ögon(fast även ganska mysigt. jag gillar sol) för att tillslut nu bege sig ned bakom HLK. En ytterligare upprepning av exercise-frågorna. Och många många minuter av håkan, lasse lindh, familjen, oskar linnros och dan viktor i mina öron.
Den ena vackra sångrösten efter den andra som tar ton, bland mina vänner då, fast mest ifrån mig. Det ena skämtet efter det andra som vi alla brister ut i skratt till. "jag måste visa detta!" "vet ni?" "åh vad roligt det här är".
Samtalsämnen som spårar ut till gud-vet-vad innan någon pluggar i headsetet igen och håller fokus i en kvart eller två.

Och som vanligt, polisbilar som brummar förbi utanför.
Ja, det är väl ungefär såhär roligt livet är just nu. I'm pleased.

underbara torsdag

Älskar när man vaknar sekunden innan alarmet, alltså strax innan sex, och utan att tänka efter tänker "åh vad jag vill gå upp nu!!!". Och då skulle man ju kunna tro att man hade något speciellt att vakna till.. egentligen inte, bara another vardag. Samtidigt som jag seriöst har världens finaste människor att spendera min vardag med.


12,5 h senare

Nehepp JIBS, nu säger jag också - siste man kvar - godnatt.
Tänkte inte lägga mig och sova här, även om sofforna funkar väldigt bra för powernaps. Utan faktiskt bege mig hem i mörkret. Min största önskan just nu, nästan, är en cykel!

Ses om 11.5 h igen här på fyran.
ser framemot ännu en dag med en blandning av skräckfylld ångest och galna skämt.
puss


och du lyckas, fullständigtnorrland går mot ljusare tider och vi mot...

Det här får blodet i hela min kropp att rusa!
SER NI?


Åh.. äntligen kommer den där våren jag drömt om så länge.
Ja, vi går mot varmare tider. Vilket samtidigt ger mig en ångest för att behöva åka hem igen (ok inte riktigt ännu då). Norrland, mygg, kyla, avstånd.. Och om jag inte redan har en släng av klaustrofobi som kommer jag garanterat drabbas av det. Förlåt, men det är min mage som skriker detta.

Hur som helst, våren - jag välkomnar dig med öppen famn!

WAY HAY

En dag i pluggets, humörsvängningarnas, matens och spinningen tecken skulle jag vilja säga. Jag skulle även vilja spela upp en dagens låt för er, och när ni lyssnar på den så ser ni en väldigt glad mig framför er, tjoandes och svängandes med armarna :) Det var innan mitt humör kollapsade totalt och jag hade kunnat slita ut mina tänder av frustration!Och med det så dricker jag upp det sista av min protein-mjölk/fil-müsli-flingor-linfrön-kanel shake och slänger mig på spikmattan. Nya tag imorgon, puss på er!

learn it by heart

Mitt knep för att lära mig alla dessa formler...

Inte att fuska då, utan ha det uppskrivet där dagarna innan tentan bara, så ser jag det hela tiden! Hade fått ett fint avtryck av det på magen upptäckte jag imorse, hur konstigt sover inte jag..

i brevlådan

Det är inte alla dagar det hamnar såhär trevliga grejer i min brevlåda..

Haha det här sista var ju bara lite roligt.. :)

VILJA

Snart kommer något nytt, intressant och roligt dyka upp för alla härliga tjejer på JIBS!
Något att se framemot, så håll utkik!Och nej, det har inte riktigt varken med barn eller filmer att göra ;)

tårtkalas på JIBS

Såhär nöjda och glada är vi idag!
Ruth bjuder på lemoncurd-marängtårta (supergott och superenkelt).Och vad firar vi? Ja ingenting egentligen. Men personligen kan jag känna att livet är väldigt mycket värt att fira just nu. Vi kan ju säga att vi firar att vi har varandra i detta "fantastiska" tentaplugg om inte annat! ♥

dagens corporate finance-tips!

En hemsida där man kan slå upp alla finance-aktiga ord man stöta på nu under tentapluggandet som man inte riktigt kan förstå innebörden av. Varsågoda!
Sanno tipsade om denna, jag har dock inte hunnit kolla in den, men kan kanske vara någonting av värde :)

Känns det lite motigt? Tänk på framtiden då vi ska simma runt i våra höga löner, vi välutbildade och vettiga människor!en grådimmig söndag i mars


Det här är vad som förgyller min söndag idag. Eller ja egentligen
denna mysiga skapelse.
Det och lite sällskap. Och tankarna på hur fantastisk april kan komma att bli!

hur man pluggar för ett A #3

Man håller en seriös profil...


Seriös och fokuserad..


lördagsmys

Plugglördagen avrundades med en skön promenad med min fina Emma och sen även en supertrevlig kväll hos Nilsson/Ljunggren där det bjöds på tacos och melodifestivalen. Mums vilket ögongodis som gick vidare ikväll också, och hans dialekt....

Dagens tips jag skulle vilja ge er är att en väldigt god tacoköttfärs får man genom att blanda ko-färs(finns kanske ett finare namn på det..) och lamm-färs, så himla gott!

Och dagens mest givande borde ha varit något inom ämnet corporate finance, MEN dagens mest givande var nog ändå när jag upptäckte hur världskartan över Asien-området ser ut.
Japan är alltså en ö och Nya Zeeland ligger öster om Australien, inte norr om!

Tack för den trevliga kvällen och faktan jag kan tillföra till min allmänbildning.
PUSS

Be random.


Utöver den delen där du följer dina drömmar och aldrig ger upp.

life is beautiful

Livet är underbart, visst är det det. Men det är också titeln på den absolut finaste filmen jag sett. Den och August Rush. Jag dör så fina.
Mitt favorit-filmcitat kommer från 500 days of Summer, förövrigt också en fin film!

"So, what happened?"
"What always happens. Life."uppskattat

Åh tack två av mina närmaste vänner här i Jkpg för världens mysigaste fredagskväll. Pluggmys spårar lätt ur till mest mys, prat och skratt. Det är så spännande att hela tiden få höra mer om bakgrunderna i allas liv och saker och ting man gått igenom.

Såklart åt vi massor av gott också. Och det onyttigaste vi hade var den mörka chokladen.


Vad vore livet utan alla ens fantastiska människor runt om en? Fast än jag inte jämt hinner prata med kompisar hemifrån, prata med mami och daddy minst en gång per dag, umgås lika mycket med alla som jag skulle vilja här eller ens hinner dejta, så är det tryggt att veta att alla finns där. Människor som förgyller ens vardag något otroligt!

livet som nittiotalsbarn

Vi unga, eller kanske små? Har det inte alltid så enkelt när det kommer till vetskapen om sådant den äldre, 3-4 år äldre, generationen har stenkoll på. Vi missade hela åttiotalet och när vi föddes 3-4 år senare, så saknade vi en gen. Vi vet inte riktigt vilken, men det är vad våra äldre och kloka vänner har sagt till oss.
För är man född 88 så är man vääldigt mycket bättre, det är iallafall vad dessa människor tror. Jag är för liten för att ha en åsikt.

För att komma till saken, en stor del vi gått miste om är MUSIKEN.
Så därför har vi fått en spotifylista skapad i vår ära...
Allmänbildningslistan


Och gissa vad? En del låtar känner jag igen! Hoppet om att jag en dag ska nå en normal allmänbildningsgräns finns fortfarande där! (även om jag råkade zappa över till vakna med the voice imorse...)

det finns alltid en anledning att leHur sur den än är den där citronen man får bita i så är ett leende många gånger bättre än motsatsen, det har mina erfarenheter lärt mig. Och därför ska det ganska mycket till innan jag deppar ihop.. Jag är dock nästan alltid rädd för, när allting verkar gå så bra, att det ska komma ett bakslag - för det har också mina erfarenheter lärt mig, även om jag står emot allting sådant så gott jag kan.
Så när ska man kunna njuta fullt ut? Vara lycklig över att nutiden är underbar, utan att behöva oroa sig för vad framtiden kan dyka upp med?

Men samtidigt, för mycket kan man inte grubbla, catch the moment och njut!

idag kommer bli en bra dag


Såklart! Fast än jag somnade med örhängena på för att jag var så trött och fast än det var riktigt tungt att kliva upp. Men det är bara att vrida om inställning till "på topp". Tjooho!

och aldrig skall du bli en annans tidsfördriv

Åh tänk att få snurra runt i sommar, lyssnandes på håkan - just nu!Nej. Jag får ta min trötta kropp och krypa ner i sängen och ladda för en intensiv morgondag. Intensiv i bemärkelsen tentaplugg. Att vi saknat det! ♥

zumba byggde inte denna kroppAll cred till Sportlifes spinning-pass, men deras zumba vet jag inte. Ett gäng packade sillar tillsammans... Ska jag prioritera min träning får det nog bli lite mer fyskiskt tyngre pass! Nordic Club hade så himla bra "dans"-pass, fast hon som hade de passet när jag var, flyttade ändå så jag vet inte hur det är nu.

Men instruktören var iallafall gullig, glad och hade massor av energi så det var positivt!

Medelpulsen var iofs likvärdig med en promenad, så det kan ju vara ett alternativt för lugna/vilo-dagar. Annars så är det ju alltid roligt att se "gamla tanter", stela höfter, fokuserade blickar och gravida magar, haha...


godmorgon

"We can easily manage if we will only take, each day, the burden appointed to it. But the load will be too heavy for us if we carry yesterday's burden over again today, and then add the burden of the morrow before we are required to bear it." - John Newton


kramar

Vi behöver kramar varje dag, flera stycken och gärna av olika människor. Mitt nya mål är att få minst 5 kramar om dagen. Vet ni hur bra man mår av en kram?En facebook-kram kan också vara ett alternativ. När du ger upp och börjar gråta för att du inte orkar mer fast än du nästan aldrig gråter. När tröttheten tar över och allting är väldigt jobbigt.

Godnatt

get fit or die trying

Åh hur härlig är inte den känslan under ett träningspass då man känner att - NU dör jag, fruktansvärt hemsk. Hemsk men underbar. Ett sådant cykel-pass var iallafall exakt vad jag behövde ikväll.

Jag är enormt för FRIHET men träning borde fan vara obligatoriskt. En skattesänking för alla oss som tränar, helt sjuka summor pengar staten faktiskt skulle tjäna på det - om några år. Förstå vad sjukskrivningar och grejer vi måste betala, bara för att folk är lata och dum i huvudet. Haha, skämtåsido!

kär, igen

Förut läste jag jämt massor av bloggar och även modebloggar, då fick man syn på sånt här direkt det kom.. men nowadays när man försöker fokusera på jag-vet-inte-vad (plugg? nyheter? laga mat? ta hand om sig själv och en lägenhet? ha roligt?) så upptäcker man allt när det väl blivit etablerat, haha.
Jag är i och för sig inte särskilt modemedveten (och det är förmodligen bättre det än att springa runt i ett par stay-ups på stan och ett alldeles för kort linne till, herregud!)..

Iallafall, här är min senaste kärlek!
Jag dööör så fin ear cuff...


Den här tjejen har massor av smycken som är TO DIE FOR. Men 350 kr för ett örhänge är inte vad en student har råd med, kan jag känna rent spontant sådär. Tyvärr!

vill ha!

Åh vad jag blev förälskade när jag såg vad Make Up Store har fått in, i begränsat antal! En guldig cover all mix, glammigt! Synd bara att min inte på långa vägar är slut och synd att jag har köp-stopp mars ut!


Och äger ni inte en cover all mix, skynda er dit och köp denna glänsande!

Det är alltid för tidigt att ge upp

Inspiration och pepp i all ära... men ibland tvivlar man! Just nu gör jag allt för att försöka komma ihåg varför jag pluggar ekonomi, och ja då känns det lite lättare. Ekonomi kommer vara en bra grund för vad jag än gör och studentlivet är helt fantastiskt underbart emellanåt + alla underbara människor jag träffat hitills!
Bara det är värt allt.

Och ibland tackar jag gudarna för att jag verkar ha relativt lätt att lära. Ett A i micron chockade mig lite smått så nu siktar vi lika högt på macron och corporate finance! ELLER HUR?


Guuud, mindre än 2 weeks to go.

Ok, andas, nu ska jag plocka fram disciplinen och köra stenhårt.

"Never give up, ever"
,

inspirerande förebilder

Lite kul att jag råkade se på Time Out igår där Thomas Ravelli var med och sedan idag råkar hamna på hans föreläsning som han tydligen hade på skolan! Och hur typiskt mig är det inte att knappt veta vem han är? Jag får skylla det på att jag endast var 2 år 1994 och att all sport på tv och så har min pappa nog försökt hålla mig befriad ifrån!


Han var iallafall mycket inspirerande! Bra med humor hade han också ju. Åh det finns så mycket jag skulle vilja åka runt och föreläsa om, ni vet alla inspirerande föreläsningar man går på? Tänk att få slå ihop alla... Fast hur mycket information är vi egentligen kapabla att ta in, förmodligen inte så mycket.. Synd, med tanke på vad mycket så många har att lära. Jag känner mig på god väg iallafall!

Imorses i nyhetsmorgon var Wonna I de Jong med, som deltagit i den hemliga miljonären. Älskar att hon var så härligt öppen med sin förmögenhet och under programmet säger att "nej jag har inte så många vänner", när de talar om avundsjuka och så.

Tänk vad många som skulle irritera ihjäl sig om man var mer öppen med allt bra i ens liv. Jag hatar att säga att något är typiskt svenskt, men det är väl så det är. Folk äälskar att ha saker att störa sig på hos andra, att lägga energin på så fruktansvärt meningslösa saker. Bara därför kan det vara kul att provocera folk, för man vet att det är så många som bryr sig fast än de inte borde... Haha!

Och apro på förebilder, min absolut största förebild måste vara Isabella Löwengrip. Det är en kvinna jag beundrar!

spring á la H&MGud vad jag knappt kan vänta tills jag får trippa runt i mina ballerina och massor av vårkläder.

tillbaka på solsidan

Söndagskvällarna är alltid lika mysiga när man får gosa ner sig i en soffa eller säng och njuta till ett avsnitt av Solsidan. Ibland med sällskap, ibland utan.
Ikväll utan, och man brukar kanske inte skratta särskilt mycket när man sitter ensam och ser på tv.. men det var så fruktansvärt roligt så jag har skrattat högt flera gånger!


Har varit lite tveksam till solsidan på senaste... det har varit lite väl överdrivet till och från. Men dagens avsnitt toppade nog de flesta!

presenter

Lovade alla att lägga upp bilder på presenterna jag fick av mina fina vänner..Älskade alltihop! Tuuusen tack.

Och extra tack till Sanna som kan vara en av jordens gulligaste. Trots pojkvän sover hon gärna över hos mig och på min födelsedagsmorgon fixade hon frukost och diskade all min disk, guldvärt!


Det var förstås lite tomt att inte vakna upp till en fin sång av familjen som kommer in i rummet med tårta och paket.

vackert väder

Vem behöver balkong när man kan ligga i soffan med öppet fönster och sola?
Känns precis som vilken varm sommardag som helst. Myycket härligt.Annars så tar välbehövliga sysslor över min dag idag.
Tvätt, plugg och matlagning.

vem sa myskväll?

Såklart att vi INTE ska ha myskväll ikväll. Var bara tvungen att för eventuella läsare se till att inga misstankar om vårt surprising-partaj skulle uppstå. Vi ska fira en blivande 23-åring, han fyller imorgon och får firas idag och jag firar mig själv ännu lite mera!

Möjligtvis blir det Sliver ikväll igen,
imorgon kan ångesten få ta mig!

Puss

kärlek i luften

Åh den här dagen är som tagen ur en lite gammeldags bok som handlar om brustna hjärtan och långa nätter sittandes på en brygga med sin bästa vän och prata om livet tills solen går upp igen. Gående på stadens gator arm i arm med varandra. Liggandes i en säng och titta upp i taket lyssnandes till härlig härlig musik från årtionden tillbaka, och ibland på franska.

Eller ja, en väldigt fin dag har jag haft iallafall!
Vaknade upp av att Sanna gjort en perfekt mysig frukost till oss (hon är för gullig). Öppnade mina presenter och de var helt perfekta (och jag som är lite för kräsen ibland tyckte detta var helt fantastiskt). Sen tog Freddie med mig på stan, kikandes i affärer som fått in så jäkla mycket fint, jobbigt.

Det var så vårigt och härligt utomhus idag, mammor som gick med sina barnvagnar, par som gick hand-i-hand och pussades lite... Och så jag och freddie, fnittrandes och sådär.

Vi avslutade med en timma på Espresso House, en kaffe mocca och en toast med brie och champinjoner. Rekommenderas varmt som födelsedagsfika!


Nu har vi tagit oss till lustgården och gör oss redo för en myskväll... To be continued..

PUSS

födelsedag

Födelsedagar är la inte så big deal egentligen. Och att fylla nitton än mindre. Jag ska berätta hur jag firade redan igår men just nu har jag lite bråttom så jag vill bara säga att mina vänner är hemskt hemskt fina. Puss på er. Bilder på några fina presenter kommer också!Mitt år som arton, det är något jag kan skriva en bok om, om några år när jag har lite att göra. Nu kanske det är slut på allt galet och kanske dags att bli lite mer lugn och sansad.. Tveksamt :)

vilken dag!

21 h senare är dagen över. Och ÅH VAD KUL det har varit. Fix, stress, väntan och nerver - men en så himla bra dag. Jag tror att vi alla är stolta över vilket dream-team vi var.

Själv har jag haft hand om alla heelt otroliga design-klänningar, klätt av och på modeller och kastat ut dem på catwalken och förundrats över hur man lyckas göra sånna skapelser till klänningar?Efter allt städande som några av oss stackrare tog hand om, så kunde även vi switcha outfit och åka dit! Jag var nykter och hade superkul, believe it or not.
Ibland är det så härligt att gå ut nykter alltså, särskilt efter en sån här dag! Så nej mamma du behöver inte oroa dig för mina alkoholvanor - jag kan socialisera, ha kul och till och med dansa nykter. Särskilt när man är hög på livet.

Puss och godnatt nu
, strax kallar verkligheten igen

DAGEN D

Är suuupertaggad inför hela den här dagen och kvällen!
Nu ska jag gå bort mot väster och promenera med min ängel och ett par stoora, vita vingar tillbaka till öster och Teatern där förberedelserna är igång.

Våran huvudsponsor,
121.nu, kika in vad de sysslar med..


taggar

Imorgon ska vi ge all den energin vi har kvar till att göra en så bra show som möjligt! Spring Inspiration 2011. Som vi längtat och som vi jobbat för detta. Kommer bli så kul!Jag är helt död, så nu ska jag lägga mig ner och stänga mina blå.
Godnatt darlings

all I ever knewthe 2nd best thing we can do with our lips

Min vän freddie påstår att leenden på bild är finast då man visar tänderna. Och ja, kanske. Man ser ju liksom väldigt glad ut, och mer levande tror jag. Det är ingen som skulle kunna tro att jag kanske inte alls är så spontant glad och lycklig när man ser den här bilden.. Men det är klart jag är, särskilt när jag är ensammen hemma med datorn framför mig.. hahaRIDE IT LIKE U STOLE IT

Jag måste nog säga att av alla spinningpass jag varit på så var det här på Sportlife det härligaste! Guud vilken peppande och energifull instruktör och grymt att man fick varsitt pulsband och sen såg allas pulsklockor på en skärm på väggen!

Fint att jag flyttat så jag bor bara 5 minuter ifrån ett fantastiskt gym. Känns redan som att jag kommer sakna det när jag tvingas åka upp till norrland i sommar... Haha


Min middag fick bli en shake bestående av mjölk, vanilj proteinpulver, en banan, lite yoghurt och lite keso som jag stavmixade ihop. Yummie!
Inte världens bästa middag visserligen. Och så hoppas jag på att jag blir väckt av en knackning på dörren imorgon där någon snäll själ står med en riiiktigt god frukost - för kylskåpet börjar eka tomt här...

Nu - dusch, något vettigt och sömn! PUSS

förberedelser

Efter vääldigt många snoozar imorse och tillslut ett samtal från Sanna som lyckades få liv i mig kom jag upp och kunde göra mig iordning att gå till skolan och ge pluggandet ett försök.

Hann med ett par slides sen kallade viktigare uppgifter. Så har mest pysslat med att fixa inför Spring hela dagen. Hängt upp affischer och packat kanske några hundra kg godis inför
morgondagen - surprise surprise, vad kan det vara vi ska hitta på?

Och kolla vilken fin poster jag lyckades med inför morgondagen!Nu ska jag släpa mitt trötta huvud till Sportlife och spinna lite.
Ingen lugn stund här inte. Bara massor av ångest som kryper under skinnet på mig. Men det är lugnt, det måste det vara. Stress hjälper ju faktiskt inte. Bara planering, och det är också lite svårt. Men men. Andas, andas.

titta vad söt!

För ett par år sedan var den här idag lilla sjuttonåringen, med i lilla melodifestivalen med "En helt vanlig dag", rätt härlig låt. Och nu har han kommit med ett par nya låtar. Ganska mysig kille!

Två timmar efter släppet på Lady Gaga's nya la han upp en cover på den. Grym!


Och imorse var han med i nyhetsmorgon med denna... Aaahw!

wordsWatch your thoughts, for they become words.
Watch your words, for they become actions.
Watch your actions, for they become habits.
Watch your habits, for they become character.
Watch your character, for it becomes your destiny.the life of Jempis

Det är så mycket att göra just nu i min lilla värld. Det är till exempel underbart att veta att det första viktiga på dagen man har är 15.00 men då bli väckt 09.22 av en liten filur som meddelar att jag 38 minuter senare bör infinna mig på skolan.
Och har man inte sovit hemma så tackar man i denna situation, gudarna (eller make up store) för cover-all-mix och den naturliga skönheten bara en flicka född på nittiotalet kan utstråla (not).


När man sedan sitter fyra timmar och försöker sälja biljetter till
Spring's Afterparty, är det bara att plocka fram sitt gulligaste leende och njuta av det goda sällskapet. Vi drog även igång med våra myycket fina sångröster - allt för att locka kunder!


Spenderar man en hel dag med denna filur - Freddie - så är det svårt att ha tråkigt!

Som sagt, mycket att göra. Och nu är allt jag vill att krypa ner i en varm famn efter massor av slit med en poster, men jag kryper ner ensam och ställer klockan på - tidigt - och ser till att morgondagen blir ännu mer produktiv och sjukt mycket mindre konsumerande än denna dagen.

Puss på er