tänkvärt

Det finns så mycket där ute i världen, så mycket som jag inte vet om och sällan tänker på desto mer. Och jag tror att om man skulle tänka på allt hemskt som händer, varenda sekund på dygnet, så skulle man ha svårt att gå upp ur sängen på morgonen.

Igår såg jag ett
program, Dox, om klagomålskontoret i Peking. Ett "kontor" dit människor gick för att få hjälp med orättvisa de upplevt, människor vart man/fru/barn dött. De hade kanske inget hem och bodde i princip utanför detta kontor, för att när de väl kom fram - bli utkastade.

Idag, mitt i mitt bloggläsande stötte jag först på detta. Och ja, tårarna rann. Och nu går hans "what are words" på repeat här. Tänk, poff, på en sekund - allting kan förändras.

Strax efter upptäcker jag denna bloggen. Och det gör så ont i mig att läsa det hon skriver. Att gå tillbaka till arkivet, om droger och psykisk ohälsa, för att idag kunna läsa om hur livet efter hon hoppade från en balkong ser ut. Så fruktansvärt hemskt. Hon ser ingen glädje i livet, och har inte gjort det på väldigt länge. Och dessutom får man se hur sjukt dåligt vården för psykiskt sjuka fungerar, DET är skrämmande!

Och här sitter jag. Lycklig för det mesta och de jobbigaste besluten jag måste fatta är huruvida jag ska spendera min sommar i norr eller i söder. Och den värsta ångesten jag har handlar om ifall jag pluggat nog mycket till tentan eller inte.

Jag har det så himla bra. Och jag är så väldigt rädd för att det inte alls är en självklarhet.
Du och jag, vi borde vara väldigt tacksamma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback